Fleischer (SPR-RSČ): Z pracujících jsou povinní v exekucích a viníci opět slibují a slibují

07.02.2017 6:33

Deficit státního rozpočtu pro letošní rok by měl činit 60 miliard korun. Pokud by Česká republika byla firmou a kdokoliv z nás podnikatelem, zvýšil by si sobě plat a snížil svým zaměstnancům mzdy?

Fleischer (SPR-RSČ): Z pracujících jsou povinní v exekucích a viníci opět slibují a slibují
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Nehoráznost v podobě už druhého zvyšování platů ministrů české vlády pění krev občanů na sociálních sítích, více však těm na sociálních dávkách, zejména kteří na nich jsou nezaviněně, tedy v regionech, kde dlouhodobě není práce a Ministerstvo práce a sociálních věcí je vedeno ministryní, která neovládá ani nesnesitelný trvalý škleb v obličeji, natož celé své ministerstvo.

Co krok, to chyba. Úřady práce fungují jako razítkovači a podpisovači dávek a přijímají jeden hloupější předpis za druhým. Teď je čeká tvrdá zkouška, protože od srpna 2017 se sníží po letech historicky nejvíce sociální dávky v době, kdy naopak rostou ceny nájmů a jídla. Místo cílených dávek, podle situace každého registrovaného uchazeče o práci, rozdala Marksová se šklebem ve tváři košťata občanům České republiky.

V zápětí si ta zajímavá skupinka, která si říká vláda, zvýšila sobě platy. A Chovanec nechal zastřelit povinného, který se bránil před exekutory. Detaily akce ministr vnitra ČR nikdy nezveřejnil, ale v USA, na které socialistická vláda plive, se každý incident na tiskovce zcela objasní veřejnosti. Socialistům a bývalým udavačům a komunistům ale přece není zapotřebí lůze (rozuměj nám občanům) něco vůbec vysvětlovat. Zvláště potom frajer jako Chovanec s jeho inteligentním výrazem, který vévodí všem tiskovkám spolu s fantomasem, zvaným Sobotka.

Kdybych prošel celou naši zem, nenašel bych jediného tvora, který by vyřkl, že kdokoliv z této vlády je chytrý, úspěšný, hodný, schopný, jak se to ještě píše v těch inzerátech na práci? Týmový hráč s tahem na branku, flexibilní, kreativní. Kreativní je snad lumpík Babiš, který nás sice neoslní pindíkem, ale zato bobtnajícími firmami, kde dotace z EU mu už vypadávají z oken jeho administrativních budov. Budiž mu to dopřáno, pokud by něco udělal i pro takovou malou, zanedbatelnou, docela bezvýznamnou věc, které se říká volič a dańový poplatník. Já vím, vládnou socialisté, tak musíme makat, držet ústa a platit socdem produktu – soukromým exekutorům, jinak Chovanec zavelí svým hlasem mentálně retardovaného puberťáka a dá nás zastřelit čerstvími absolventy policejní akády a pak je obdaří  medailí za nejkreativnější vraždu roku.

Jsem tak ostrý, abych pobavil z pozice neposlance a kandidáta na poslance své spoluobčany, kteří chodí za tmy do práce a za tmy z práce a z pohledu na výplatní pásku mají obličeje protáhlé za ta léta vlád ODS a ČSSD až po kolena.

Když s kýmkoliv sedím v hospodě a bavím se o politice, je tak otrávený a zklamaný a necítí žádnou naději. 25 let hrůzovlád zlodějů a hňupů. Kdo by nebyl otráven. Jen chci, aby lidé svoje hlavy zvedli a bránili se marnosti. Hodně lidí totiž ví, že jde úplně všechno. Přesvědčili jsme se u prezidenta Trumpa. Kolik desetiletí jsme poslouchali, že zastavit emigraci nejde. Trump to dokázal za 3 minuty. A jak dlouhou dobu slýchávám, že zrušit soukromé exekutory nejde. My to uděláme také a pár minut. Ovšem musí s námi ve Sněmovně sedět někdo, kdo to chce udělat a pokud z 200 poslanců 101 řekne zrušit, tak je zrušíme. Obrátí se na mezinárodní soud a ten prohrají. Proč? Protože takový systém exekucí, jaký máme v ČR nemá nikdo. V tom mezinárodním soudu sedí lidé ze zemí, kde to, čemu se u nás říká saknční úrok, u nich říkají trestný čin lichvy, za který se jde do vězení. Státní podnik, který si platí právníky si najímá soukromé advokáty a ti napíší návrh na nařízení exekuce a podají na soud a k exekuci si za tento "výkon" přičtou odměnu advokáta 25 000 korun. Bez ohledu na výši dluhu. U mezinárodního soudu může vyhrát kdokoliv, ale nikdy ne český soukromý exekutor. Obzvláště, pokud si soudci nastudují české zákony a pochopí, že v ČR soud svým usnesením nařídí exekuci a tu ale provádí soukromý podnikatel jako kšeft. Justice říznutá handlem. To spíš uvěřím, že Santa pije Pepsi, než že by čeští exekutoři po svém zrušení uspěli u mezinárodního soudu pro lidská práva. Exekuce v ČR nemají s pojmem právo nic společného.

Napsal jsem o tom stohy a natočil na youtube videa, letos až do roku 2010 jsem napsal stovky mailů a datových zpráv vládě, ministerstvům, vystavil jsem články na mém webu Exekuce není byznys, který navšívilo už přes 178 000 lidí a pro zrušení soukromých exekutorů (a zavedení státních soudních úřednických exekutorů) dalo v anketě na tomto webu svůj hlas necelých 110 000 lidí. Ve své skupině Stop soukromým exekutorům v ČR, kterou vedu léta na Facebooku, mám přes 7 000 členů. Ale je před volbami a najednou se moje věty a celé články objevují na stovkách webů a v programech politických stran, které v parlamentu už jsou roky a neudělali nic. Takže jen  prázdná slova a abych se já náhodou nedostal do Sněmovny a soukromé exekutory nezrušil, poslala Exekutorská komora do Českého statistického úřadu svoji členku Báčovou, jejich někdejší mluvčí, která si s chartisty v předsednictvu ČSÚ jistě dobře rozumí.

Ovšem my jsme trochu jinej gang. My povoláme mezinárodní komisaře, kteří budou bdít nad kampaní, sčítáním hlasů a hlavně jejich zpracováváním v ČSÚ. Obracíme se na IFES a další organizace v Evropě a v USA. Pokud máme prohrát, ať je to regulerně. Ovšem nevím, proč by měl někdo volit někoho, kdo měl možnost a nic neudělal a neměl volit někoho, kdo něco dělá stále, ale jaksi nemá patřičnou pravomoc poslance Sněmovny.

Mnozí mi vyčítají, že kritizuji. Kdo ale nekritizuje, vidí-li výsledky „práce“ této vlády? Oni letos hospodaří se schodkem 60 miliard korun a jediné k čemu se zmohli je zvýšení platů sobě, tedy ministrům a poslancům a snížení sociálních dávek. Jenže na dávkách nejsou zdaleka jen celoživotně úmyslně nepracující lidé, ale i ti, kteří žijí v regionech, které vládu nezajímají. A naopak vláda ještě přitvrdí v exekucích, místo aby prováděli aktivní politiku zaměstnanosti, ale ne rozdáváním košťat. Já opravdu nevím, co má Marksová s těmi košťaty. Zlé jazyky by mohly říci, že už od pohledu hodně, ale já nejsem zlý jazyk.

Překládal jsem si zákony o exekucích z Rakouska, Německa a Švédska a děláme na postupech provádění exekucí v USA. Porovnáváme a vyhodnocujeme. Chystáme návrhy změn zákonů a vybíráme nejvhodnější, nejlevnější a nejefektivnější způsob. Ve všech případech by to znamenalo ukončení kšeftů s dluhy. Ovšem nemáme zatím pravomoc to podat jako návrh a hlasovat pro něj. Možná po letošních volbách do Poslanecké sněmovny už tu pravomoc mít budem a nebudeme se nijak odlišovat od formy práce amerického prezidenta, protože není na co čekat. Řešení jsou desítky a všechny funfují, jen ne to české řešení tak jak ho vidíme dnes a to platí nejen o exekucích, ale i o spravedlivějších sociálních dávkách, protože mě dokáže nadzvednout, když po 26 letech práce dostanu stejných 2200 Kč jako ten, kdo v celém životě nepracoval nikdy. Proto kritizuji, nenadávám, nenaříkám, kritizuuji a mám konkrétní řešení a stokrát jsem o tom psal. A pokud někdo nedokáže dotáhnout myšlenku dál, než že snaha o změny ve prospěch občanů je populismus, pak jsem tedy populista.

Já nejsem ten, který seděl necelé 4 roky ve Sněmovně, dvakrát si zvýšil plat a neudělal nic a před volbami jen sesbírá to, co se lidem líbí a začne to hulákat z tiskovek v budově PSPČR.

Proč to neřešili všechno ty dlouhé roky a najednou to chtějí řešit teď? Pár měsíců před koncem jejich mandátů? Hypotéka ještě není splacená, pane poslanče? Není snad toto populista?

Pokud se vrátím do volební kampaně vloni do krajských voleb, nikdo nebyl nijak originální, všichni mleli o běžencích a bili se v prsa, jak ochrání oni naše občany, až se stanou krajským zastupitelem. Víte co dělají dnes? Sejdou se jednou za měsíc a promrskají si 180 bodů, nechají se někde vyfotit a jdou domů.

Letošní volby nám do čela státu postaví poslance a vládu, která tento stát bude řídit až do konce roku 2021. A to je až moc dlouhá doba, za kterou se může udělat mnoho práce, nebo pokračovat v tlačení občanů hlouběji a hlouběji a dnes jsme se stále stejnými stranami až tak hluboko, jak jsme si ani před 15 lety nedokázali představit. Změnit se to ale dá a dokonce už letos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.