Fleischer (SPR-RSČ): Zasedání měnových a finančních špiček probíhá na Bali

11.10.2018 17:21

Každoroční zasedání MMF a Světové banky proběhá letos na Bali v termínu 8. až 14. října. Kromě toho se zde sejde i Brettonwoodská mezinárodní rada. Místo nepřístupné a média mlčí.

Fleischer (SPR-RSČ): Zasedání měnových a finančních špiček probíhá na Bali
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Velmi těžko jsem na internetu hledal zprávy o každoročním zasedání MMF a Světové banky,  které proběhá také letos na Bali v termínu 8. až 14. října.

Setkání se účastní centrální bankéři, ministři financí, ale i představitelé soukromého sektoru, zájmové skupiny, tedy jinými slovy zástupci organizací občanské společnosti a akademičtí  pracovníci, dobře zaplaceni za dotvrzení argumentace ze strany odborné veřejnosti.

Součastí událostí na Bali bude i zasedání Brettonwoodské mezinárodní rady, kde je možná účast pouze na pozvání. Tam vystoupí také Generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová, která se účastnila konference Bilderbergu v roce 2016 a 2017.

Jedním z hlavních bodů jednání bude vyšší efektivita zdravotnictví a ukončení obchodních válek.

Co se skrývá za těmito dvěma cíli z mnohých? Ty ostatní jsou jen obecné řči o snížení chudoby, taková malá kost předhozená vybraným novinářům.

Vyšší efektivita zdravotnictví neznamená nic jiného, než že se finanční elity světa dohodnou na závazných pravidlech, kterými se bude řídit světové zdravotnictví, kde do popředí vstupují vždy jen peníze a zájem o vyšší zisky a nižší náklady, nikoliv nějaké zdraví pacientů.

Není třeba rozvádět, jaké kroky budou později vlády států světa činit v oblasti zdravotnictví, které již dnes zaznamenává úbytek investic a původní smysl – léčit a uzdravovat lidi. Jde o lékový byznys a sražení výdajů na zdravotnictví v jednotlivých státech tak, aby v státních rozpočtech zbyly peníze na zbrojení a sociální dávky pro běžence z muslimských zemí.

Tématem je i obchodní válka. Byznysmenům vadí americká opatření proti plagiátorské Číně a uvalení cel, kterými prezident Trump chrání USA před nebezpečným mezinárodním zlodějem patentů a licencí – komunistickou Čínou. Ta díky svým napodobeninám vyrábí levnější kopie aut, mobilních telefonů, veškeré techniky a dokonce i oděvů. Ničí tak ekonomiky států, ale zájmem vysokých podnikatelů je, aby Číně byla povolena uzda. Proč? Levná pracovní síla a fakt, že velkopodnikatelské kruhy ušetří peníze za mzdy zbytečných obyvatel EU, kteří chtějí stále vyšší mzdy. Proč je tedy platit a ještě je léčit? Proč nezaplavit Evropu populací z Afriky a původní „náročné“ obyvatelstvo Evropy prostě nevygumovat, protože se finančníkům prostě nehodíme? Jsme pro ně nákladní a drazí. Nepotřebují nás. Jsme lidský zdroj, nic víc. Jsme jen dvě písmenka v jejich rozpočtu - HR. To lze odhodit stejně, jako starý a už nepotřebný šicí stroj.

Není to ani pochopení pro chudnoucí Rusy, kteří trpí embargem, ale touha po znovuotevření ruského nekonečného trhu pro vysoké finančníky a cílem není nějaký spokojený Rus, ale vyšší zisky úzké skupinky těch nejbohatších obchodníků světa.

Zájmem je i odstranění prezidenta Trumpa, který se jaksi nehodí do původního plánu, projektovaného různými spolky, jako Bilderberg. O těchto věcech se otevřeně hovoří v americké televizi i jinde na světě, kromě České republiky, jejíž vedení tvrdě stojí při lidech kolem MMF, nikoliv při občanech svého státu, či jakéhokoliv jiného státu. Peníze, peníze a zase peníze.

Co můžeme očekávat? Škrty ve zdravotnictví, postupnou nedostupnost zdravotní péče, silnou mediální masáž mozků proti antiglobalizačním a národním stranám a proti prezidentu Trumpovi.

Můžeme čekat nižší mzdy a samozřejmě následuje plánovaná, velmi hluboká a značně dlouho trvající uměle vyvolaná krize, která stlačí Dolar i Euro a silně navýší úrokové sazby a zdraží úvěry a dostane řadu dnešních lidí, spácející hypotéku, na samé dno s možností, že o svoji nemovitost přijdou. Zabavené domy a byty se budou hodit pro příval imigrantů z Afriky a domácí populace půjde do útlumu. Ve vyšším mezinárodním zájmu, protože je těžké nyní bojovat s MMF a je naivní se snažit MMF o něčem lidském přesvědčovat. Řešení je jediné možné a napadne každého.

Generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová se jasně vyjádřila, že MMF vždy viděl obchodní válku a uvalování tarifů jako negativní vliv pro růst ekonomiky. Proto chce při setkání všech hráčů, kteří se sejdou u jednoho stolu, aby se  dohodli se na „zlepšení pravidel, které uskutečňují obchodování“ a odstranění všeho a kohokoliv, kdo by bránil vyšším ziskům vysokých finančníků, kteří postupně přebírají moc nad lidským světem, který se stává stále více a více spíše nelidským.

Malý investor, či podnikatel by však marně hledal jakékoliv zastání při tomto jednání. Jde výhradně o hru nejvyšších několika tisíc na tomto světě.

Proto to utajení, proto žádné zprávy o tak důležité schůzce. Proto setkání na vzdáleném a běžnému člověku nepřístupném ostrově Bali v Indonésii, kde populace se skládá z 4,2 milionů obyvatel a z toho 14 % jsou muslimové. Pouhá 2,5 % jsou Křesťané.

Bali leží jen pár kilometrů od ostrova Jáva v Indickém oceánu, kde se hovoří tamními jazyky a málokdo z původních umí anglicky. Navíc Bali patří k nejbohatším oblastem s rychlým nárůstem bohaté populace. Je to ideální místo na podobná jednání, kde nehrozí žádný únik informací a nezvaní novináři nemají šanci se sem dostat. Účast demonstrantů je naprosto vyloučena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…