Foldyna (ČSSD): Musíme vytvořit rovné podmínky pro všechny taxislužby

14.07.2017 13:21

Projev na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 14. 7. 2017 ke třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o silniční dopravě

Foldyna (ČSSD): Musíme vytvořit rovné podmínky pro všechny taxislužby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Děkuji za slovo, pane předsedající. (Předsedající: to byla faktická.) Já bych chtěl jenom objasnit. Podvýbor pro dopravu se touto situací zabýval. My odmítáme se zabývat jednou firmou, která působí na českém trhu. My musíme řešit jako poslanci situaci všech taxislužeb. Čili to, že přišla nová technologie do problematiky taxi, vytváří novou platformu.

My s ní počítáme, my nejsme sto let za opicemi. Ono to tak vypadalo, jako kdyby my všichni jsme tady byli sto let za opicemi a bojovali jsme proti parním strojům. My jsme se shodli a dohodli s ministerstvem, že se vytvořila pracovní skupina zastoupená všech taxislužeb, které jsou v této chvíli na území hl. města Brna, všech těch, kteří se chtěli přihlásit, včetně toho Uberu v pracovní skupině ministra a připravujeme komplexní zákon, který bude řešit zajištění rovných podmínek pro všechny provozovatele taxislužby. Je to taxislužba. A nemůžeme tady popírat situaci a právní normy ČR tím, že přijde z Holandska nějaká firma, která bude nás nutit, abychom my upravovali právní řád podle jejich podnikání.

To je prostě v rozporu s pravidly a s jednáním Parlamentu. Nejsme proti novým technologiím. Celá řada, už jak tady zaznělo, firma Liftago, všechny ty další firmy používají tuto počítačovou technologii. Nicméně, respektují český právní řád a české právní normy. Čili my jsme se k tomu postavili negativně v této chvíli při projednávání těchto pozměňovacích zákonů nikoliv proto, že jsme zpátečníci, ale protože musíme vytvořit rovné podmínky pro všechny taxislužby. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…