Folwarczny (ODS): Moravskoslezský kraj vyhlásil soutěž, ve které žáci a studenti originálně představí svou vysněnou profesi

17.10.2022 14:32

Každý job má svou hvězdu - tak se jmenuje nová soutěž pro žáky základních a středních škol, kterou vyhlásil Moravskoslezský kraj. Soutěž, ve které účastníci představí svou práci snů, jim má pomoci s výběrem povolání.

Folwarczny (ODS): Moravskoslezský kraj vyhlásil soutěž, ve které žáci a studenti originálně představí svou vysněnou profesi
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

„Účastníci soutěže budou v krátkých videích představovat svou vysněnou profesi. Chceme, aby se neformálním a zábavným způsobem zamysleli nad nejrůznějšími povoláními, a získali tak představu, co která profese obnáší. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
Pedagogové navíc získají cenný nástroj pro kariérové poradenství: Mohou žákům představit jednotlivé profese jejich očima,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Stanislav Folwarczny. 

Dodal, že soutěž se bude konat v průběhu října a listopadu, je určena pro žáky II. stupně základních škol a studenty středních škol. Zapojit se mohou se svými radami také pedagogové a rodiče. „Soutěž poskytuje ideální prostor pro spolupráci s pedagogy, kariérovými poradci či rodiči při hledání odpovědí na otázky k volbě povolání,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Podmínkou soutěže je, aby dvou- až čtyřčlenný tým žáků společně natočil video v délce maximálně tří minut, ve kterém originálním způsobem představí vybranou existující profesi. Volba profese není nijak omezena. Do soutěže se zájemci mohou přihlásit vyplněním registračního formuláře a odesláním hotového videa na adresu hvezdna.prace@gmail.com, a to nejpozději do 30. listopadu 2022.

O vítězi rozhodne komise, která bude ve dvou kategoriích hodnotit originálnost ztvárnění a schopnost zaujmout. Na první tři týmy v každé kategorii čekají zajímavé odměny, například poukazy na laser game či únikové hry, elektronika nebo PC komponenty.

Soutěž je realizována v rámci projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje III. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…