Fremr (MK): Velmi si ceníme nabídky prof. Fialy. Je to důležitý pokrok ve vztazích s ODS

03.03.2014 10:39

Mladí konzervativci si zvolili vedení na další dva roky a přivítali nabídku ODS na dvě místa do Evropského parlamentu.

Fremr (MK): Velmi si ceníme nabídky prof. Fialy. Je to důležitý pokrok ve vztazích s ODS
Foto: MK
Popisek: Předseda Mladých konzervativců Jiří Fremr

V pražském hotelu Ambassador – Zlatá husa se konal za účasti významných hostů XXII. Kongres Mladých konzervativců. Mezi hosty nechyběli předseda ODS Petr Fiala, I. místopředseda ODS Jan Zahradil, nebo bývalý předseda MK Petr Sokol.

Na Kongresu bylo zvoleno nové vedení MK. Předsedou MK byl opět zvolen Jiří Fremr, na pozici I. místopředsedy zvolil Kongres Lukáše Vítka. Ten nahradil Matěje Trávníčka, který se nově stal předsedou Republikové rady.

Mladí konzervativci na kongresu ocenili svou spolupráci s ODS a přivítali nabídku občanských demokratů na její další prohloubení při volbách do Evropského parlamentu.

„Velmi si ceníme nabídky prof. Fialy, aby Mladí konzervativci delegovali dva své zástupce na kandidátku občanských demokratů do Evropského parlamentu. Je to důležitý pokrok v našich vtazích, které jsou, troufám si tvrdit, nejlepší v dosavadní historii naší vzájemné spolupráce,“ řekl k tomu staronový předseda MK Jiří Fremr.

Mladí konzervativci rovněž odsoudili agresivní politiku Ruska, podpořili územní celistvost Ukrajiny a vyjádřili svou solidaritu ukrajinskému lidu za lidské oběti, které přinesl.

Ve vztahu k české vládě pak varovali před očividným střetem zájmů Andreje Babiše a upozornili zejména na snahu ANO znovu zavést nežádoucí dotace na bioplynové stanice a rozšířit dotování tzv. "zelené nafty".

Dále byl schválen návrh na změnu Stanov MK, který v souladu s Novým Občanským zákoníkem uzpůsobil právní formu MK z občanského sdružení na zapsaný spolek.

Kongresu se také zúčastnili předseda mezinárodní mládežnické organizace EYC (European Young Conservatives) Tim Dier, nebo zástupce spřátelené mládežnické organizace MKD (Mladí křesťanští demokraté). Mladí konzervativci obdrželi i zdravici od předsedkyně Konfederace politických vězňů Naděždy Kavalírové s přáním úspěšného Kongresu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mladí konzervativci

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě