Freund (Žít Brno): Pomůžeme znevýhodněným dětem k lepšímu zvládání školních povinností

08.08.2016 21:01

I když se v rámci Strategického plánu sociálního začleňování nejvíce zmiňují projekty v oblasti bydlení, nejde v něm jen o tohle, ale o řadu provázaných aktivit a projektů s cílem podpory těch nejohroženějších skupin obyvatel, zejména pak dětí!

Freund (Žít Brno): Pomůžeme znevýhodněným dětem k lepšímu zvládání školních povinností
Foto: Žít Brno
Popisek: Žít Brno, logo hnutí.

Tento týden Rada města Brna schválila projekt "Prevence školní neúspěšnosti na základních školách ve městě Brně", který je součástí aktivit navazujících na strategický plán. Jedná se o plošnou podporu kvality základního vzdělávání v Brně, do něhož se zapojí všechny zřizované základní školy. Projekt je to velký - město Brno na něj získá z EU téměř 50 000 000 Kč a jeho partnery je několik neziskových organizací. Jeho součástí bude

1) Doučování znevýhodněných žáků na základních školách, přičemž důraz bude kladen na práci s těmi, kteří se připravují na střední školu.
2) Kroužky na podporu aktivního občanství a sociálního rozvoje, finanční gramotnosti a dalších dovedností nutných ke zvládání profesního i osobního života v tržních vztazích.
3) Kariérní poradenství pro různě znevýhodněné žáky ve spolupráci se zaměstnavateli v regionu. 
4) Navýšení pedagogických a sociálních pracovníků ve školách při práci se znevýhodněnými žáky.
5) Vzdělávání pro stávající pedagogické pracovníky v inkluzivních metodách práce se znevýhodněnými žáky.
6) Pilotní ověření pozice koordinátor inkluze ve škole.

Mám radost, že se projekt podařilo dotáhnout ke schválení a jsem přesvědčený, že pomůže sociálně i jinak znevýhodněným dětem k lepšímu zvládání školních povinností a učitelům k lepšímu porozumění a schopnosti práce s těmito dětmi. Protože nejen bydlení, ale i vzdělání je extrémně důležitý faktor, který může pomoci řešit sociální vyloučení."

V projektu bude zapojeno 66 základních škol zřizovaných městem Brnem a jeho městskými částmi, 2 školy jiných zřizovatelů (NNO a církev), které s městem Brnem a jím zřizovanými školami dlouhodobě spolupracují, a 7 dalších organizací, které doučují znevýhodněné žáky základních škol v neformálních klubech (například Diagnostický ústav pro mládež a středisko výchovné péče Veslařská či Diecézní charita).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.