Gajdůšková: Trváme na tom, aby objekty Hradu zůstaly majetkem státu

26.12.2013 21:32

ČSSD žádá Správu Pražského hradu, aby zveřejnila informace o jednání s Arcibiskupstvím o výměně objektů Hradu.

Gajdůšková: Trváme na tom, aby objekty Hradu zůstaly majetkem státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Politické grémium dnes projednalo informace z prvních jednání ČSSD a zástupců církví ohledně majetkového vyrovnání s církvemi.

"Sociální demokracie žádá Správu Pražského hradu, aby zveřejnila detaily jednání o připravované výměně objektů Hradu, které si církev v rámci restitucí nárokuje. ČSSD trvá na tom, aby tyto objekty zůstaly nadále v majetku státu," uvedla místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková.

Politické grémium bude na příštím jednání posuzovat expertní analýzy ohledně církevních restitucí. Ty budou poté předloženy na dalším jednaní mezi ČSSD, hnutím ANO a církvemi, které proběhne v druhé polovině ledna.

"Vedení ČSSD trvá na požadavcích a připomínkách, které jsme od samého začátku vůči zákonu o majetkovém vyrovnání s církvemi uplatňovali. Mezi naše požadavky pro úpravu restitucí nadále patří prověření stanovené výše finančního vyrovnání, zachování objektu Pražského hradu ve vlastnictví státu a zajištění maximální transparentnosti a dohody na účelové vázanosti finančních prostředků z restitucí ve prospěch veřejně prospěšných aktivit, " doplnila Alena Gajdůšková. 

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie