Gazdík (STAN): Navrhujeme předběžné zakázání plnění uzavřené smlouvy s firmou Kapsch

12.09.2016 22:28

Antimonopolní úřad (ÚOHS) zahájil na podnět Starostů a nezávislých správní řízení ve věci pokračování správy mýtného systému s firmou Kapsch, úřad totiž shledává pochybnosti o souladu postupu ministerstva se zákonem. Pětimiliardová zakázka bude proto úřadem přezkoumávána, STAN rovněž v podnětu navrhuje předběžné zakázání plnění uzavřené smlouvy.

Gazdík (STAN): Navrhujeme předběžné zakázání plnění uzavřené smlouvy s firmou Kapsch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Postup ministerstva od počátku kritizujeme. Není možné, aby vláda mohla zadávat veřejné zakázky bez transparentní soutěže, zatímco starostové obcí jsou pro něco podobného kriminalizováni. Rozhodnutí UÓHS vítáme a navrhujeme předběžné zakázání plnění uzavřené smlouvy,“ říká předseda STAN Petr Gazdík.

UÓHS ve výsledku šetření přímo uvádí: „Po přezkoumání dokumentace o veřejné zakázce uveřejněné na profilu zadavatele a informací uveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek získal Úřad pochybnosti o souladu postupu zadavatele se zákonem, a proto zahájil správní řízení z moci úřední vedené pod sp. zn. S0600/2016/VZ.

“Hnutí Starostové a nezávislí bere na vědomí, že firma Kapsch dala státu třetinovou slevu. To ale na situaci, kdy ministerstvo dopravy nebylo schopno vypsat řádný tendr včas, příliš nemění. “Domníváme se, že úspora by při řádném transparentním výběrovém řízení mohla být ještě větší,” dodává Petr Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině