Golasowská (KDU-ČSL): Dění v našem regionu je pro mě klíčové

09.08.2015 16:31

Témata, která jsou v regionu aktuální, se rozhodla svým kolegům z poslaneckého klubu KDU-ČSL představit Pavla Golasowská, poslankyně Moravskoslezského kraje. Pozvala je proto na několikadenní setkání.

Golasowská (KDU-ČSL): Dění v našem regionu je pro mě klíčové
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Chtěla jsem kolegy z poslaneckého klubu seznámit s naším krajem a děním v něm. Určitě budeme hovořit o ovzduší, podívali jsme se do Třineckých železáren a prohlédli si také areál ubytovny ve Vyšních Lhotách, kde by měli nalézt přístřeší uprchlíci,“ řekla Pavla Golasowská.

Při návštěvě Třineckých železáren se Pavla Golasowská zajímala nejenom o tzv. odprášení, ale také o spolupráci železáren se Středním odborným učilištěm v Třinci.

„Železárny totiž zaměstnávají absolventy hutních oborů. Díky této spolupráci tak najdou mladí uplatnění na trhu práce hned po škole. Je to dobrá inspirace i pro další podniky,“ dodala Golasowská.

Poslanci si prohlédli také ubytovnu ve Vyšních Lhotách, kam vláda plánuje umístit uprchlíky. Právě ve Vyšních Lhotách pobývali uprchlíci i v minulosti.

„Prohlédli jsme si ubytovací zařízení, viděli jsme podmínky, v jakých budou uprchlíci ubytováni, i jeho kapacitu. Doprovodila nás také starostka obce, se kterou jsem v kontaktu. Řešíme spolu, co bude zhruba dvě stě uprchlíků znamenat pro život obce a její obyvatele, jak jsou na jejich přítomnost připraveni,“ doplnila Pavla Golasowská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce