Gregorová (Piráti): Zatím poslední balíček sankcí vůči Ruské federaci má jasný cíl

07.10.2022 6:37 | Tisková zpráva

Evropské i další země, které podporují Ukrajinu, by měly ještě zvýšit vojenskou pomoc a to hlavně v oblastech požadovaných ukrajinskou vládou. Vyzývá k tomu usnesení Evropského parlamentu.

Gregorová (Piráti): Zatím poslední balíček sankcí vůči Ruské federaci má jasný cíl
Foto: Repro Youtube
Popisek: Markéta Gregorová

Podle pirátské europoslankyně Markéty Gregorové jde o dobrý signál dokazující, že Evropa nehodlá ustupovat. Europoslanci dnes také podpořili již osmý balík protiruských sankcí.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Zatím poslední balíček sankcí vůči Ruské federaci má jasný cíl: dál paralyzovat ekonomiku válečného agresora, ale především ukázat, že Evropa jednotně pokračuje ve svém plánu prohlubovat pomoc Ukrajině a nehodlá ustupovat žádným výhrůžkám,“ říká Markéta Gregorová a naráží na jadernou hrozbu ze strany Vladimira Putina, které se dnešní rezoluce také týká. Europarlament vyzval mezinárodní partnery k přípravě rychlé a rozhodné reakce, pokud by Rusko jaderný útok skutečně provedlo.

„Chrastění jadernými zbraněmi je poslední ostudnou instancí, ke které se může uchýlit diktátor, který je v úzkých, i díky úspěšné ofenzivě ukrajinské armády. Nelze to brát na lehkou váhu, ale zároveň nelze ustupovat, protože by vznikl precedent, za který by lidstvo draze zaplatilo. Čemu se sankce nevěnují, ale evropské instituce si to uvědomují, je náš vlastní vnitřní problém: Putinovy evropští koně typu Orbán nebo Salvini, kterým musíme zabránit v tom, aby bojkotovali naše snahy při sebemenší příležitosti," doplňuje Gregorová.

Nové sankce proti Rusku obsahují cenový strop na ruskou ropu, rozšíření zákazu vývozu některých strategických technologií do Ruska či dovozu ruských produktů, jako je ocel, dřevo či cigarety. Na sankční seznam také přibude přes třicet Rusů. V platnost by měly vstoupit po dnešním schválení členskými státy Evropské unie.

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.