Grois (ČSSD): Městské části Znojma mají nová víceúčelová hřiště pro sport

18.11.2020 11:30

Ve třech městských částech města Znojma mají místní možnost trávit svůj volný čas na opravených hřištích.

Grois (ČSSD): Městské části Znojma mají nová víceúčelová hřiště pro sport
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

V Kasárnách a v Načeraticích se k nepoznání změnily sportovní plochy na víceúčelová hřiště díky participativnímu rozpočtování, projektu Tvoříme Znojmo. Hřiště, které leželo dlouho ladem, nechalo město opravit i v Příměticích za kostelem.

Hřiště v Příměticích za kostelem bylo v nevyhovujícím stavu a nepřístupné. Letos v létě se ale probudilo k životu, když sem najely stavební stroje. Teď se pyšní novým asfaltem, kde si lze zahrát fotbal, volejbal nebo basket, a také malým workoutovým hřištěm. „Opravu hřiště provedla stavební firma jako kompenzaci za prodlouženou uzavírku Přímětic, když se v loňském roce dostavovala severní část obchvatu Znojma. Město tak za zvelebení tohoto areálu nic neplatilo,“ dodává starosta Jan Grois.

Již pár měsíců si mohou nové hřiště užívat i v Načeraticích. K nepoznání se díky aktivitě Miroslava Fojtáška v projektu Tvoříme Znojmo změnila sportovní plocha, která se nachází u hlavního tahu obcí. „Prvotní myšlenka byla, aby si ty malé děti z dětského hřiště, měly kde hrát i v době, až vyrostou, aby měly kde pokračovat. Z toho důvodu jsem inicioval tento projekt,“ řekl Miroslav Fojtášek při předání projektu. Jeho projekt Revitalizace sportovní plochy hřiště vč. doplnění herních prvků (Načeratice) navrhoval výměnu původního povrchu z prosívky za umělý travnatý koberec s vyznačením hrací plochy pro volejbal, nohejbal či tenis. Hřiště také dostalo dva nové basketbalové koše, dvě branky na malý fotbal a nové oplocení.

Nové víceúčelové hřiště má díky Tvoříme Znojmo i městská část Kasárna. „Inspirovali nás vítězné projekty v sousedních Mramoticích. Naše Hřiště už dlouhou dobu chátralo a zarůstalo trávou, a tak jsme se rozhodli přihlásit tento projekt,“ řekl po realizaci projektu jeho navrhovatel Zdeněk Procházka. Podle jeho návrhu tu nevzhlednou štěrkovou plochu se dvěma brankami za kulturním domem nahradilo zcela nové hřiště s asfaltovým povrchem.  Povrch zvolila komise městské části s ohledem na jednoduchou údržbu. Hřiště má také zabudované sloupy pro volejbal, nohejbal, tenis a branky na fotbal a dva basketbalové koše. Kromě toho prošlo úpravou i jeho okolí. „Jsme moc rádi, že se projekt povedl zrealizovat a děti i dospělí si mají zase kde hrát, a ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kteří hlasovali pro náš projekt,“ dodal Procházka.

Na to, jak se původní hřiště v Načeraticích a Kasárna proměnila, se můžete podívat ZDE nebo také ve videích na YouTube kanále Znojma (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice