Gros (ODS): Charitativní koncert pro Klokánek vynesl 40 tisíc korun

16.12.2021 13:02 | Tisková zpráva

V Centru libeňské historie a kultury Libeňský svět v Praze 8 včera proběhl charitativní koncert „Myslíme na vás - Aleš Brichta pro děti z Klokánku Chabařovická“.

Gros (ODS): Charitativní koncert pro Klokánek vynesl 40 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8

Vstupné bylo dobrovolné a výsledkem charitativního večera byla vybraná částka 40 tisíc korun. „Alešovi Brichtovi a všem přítomným velmi děkuji. Jsem moc rád, že i ve složité době se dokážeme chovat jako lidé, kteří nemyslí pouze na sebe. Je to ta nejlepší zpráva končícího roku a nadějná zpráva pro rok příští,“ zhodnotil charitativní večer starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS).

Včerejší charitativní koncert nebyl prvním koncertem pro Klokánek, na kterém se podílel zpěvák Aleš Brichta ve spolupráci s městskou částí Praha 8. Oslavu svých šedesátých narozenin ve Foru Karlín v roce 2019, které se účastnilo mnoho osobností české hudební scény, pojal Brichta též charitativně. Zisk z prodaných vstupenek, který činil 80 tisíc korun, putoval také ve prospěch organizace Klokánek Chabařovická.

Klokánky jsou zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jejichž zřizovatelem je nezisková organizace Fond ohrožených dětí.  Klokánek v Praze 8 je nejstarším zařízením tohoto typu v Praze a spolu s Klokánkem v Žatci nejstarším Klokánkem v ČR, pomáhá dětem už od roku 2000.

„Jsme velmi rádi, že na akci „Myslíme na vás“, která si letos připomíná již desáté výročí se pro fond pečující o děti bez rodin podařilo vybrat tak slušnou částku. Velmi děkujeme návštěvníkům a sponzorům za finanční podporu ve prospěch dobré věci,“ uvedl iniciátor a organizátor akce radní Michal Švarc (Patrioti).   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…