Habáň (STAN): Náš stát prostě a jednoduše neumí hospodařit

08.01.2020 5:37

Starosta Martin Habáň komentuje tragický výsledek státního rozpočtu.

Habáň (STAN): Náš stát prostě a jednoduše neumí hospodařit
Foto: STAN
Popisek: STAN

Dnešní novinové titulky říkají, že státní rozpočet skončil se schodkem 28,5 miliardy, a že jde o nejhorší výsledek za čtyři roky. Skutečnost je ovšem podstatně strašidelnější.

Současná vláda rabuje všechny možné fondy a rezervy, které tento stát ještě má, např. v roce 2019 převedla vláda 18 miliard korun z privatizačního účtu. Neustále zvyšuje daňové zatížení obyvatelstva (aktuálně kuřáky a ty, co si občas rádi dají nějaký ten alkohol), za vklad do katastru nemovitostí, který by už mohl být digitalizován si teď od vás vybere dvojnásobek, tedy 2.000 Kč.

A zeptejte se zástupců vašich měst a obcí, jestli jim byl na konci měsíce prosince 2019 zaslán na účty jejich podíl na daních. Nedošel, protože tak velice snadno a rychle upravíte, rozuměj vylepšíte, schodek státního rozpočtu, nemáte totiž další výdaj! Peníze stát pošle tradičně na začátku roku, kdy už schodek nikdo neřeší. A obce, ty počkají, stejně mají peněz více, než by bylo potřeba a ideálně by je měly státu odevzdat na nový národní investiční plán.

A PROČ to všechno? Protože náš stát prostě a jednoduše neumí hospodařit, neboť mu vládne populismus! Neustále zvyšuje svoji výdajovou stránku bez ohledu na to, že nikdo neví, z čeho se to vše zaplatí přijde-li ekonomická krize a příjmy dramaticky klesnou. A krize přijde, nejde neustále růst.

A pak? Pak schodek nebude 30,40,50, ale 100 miliard, ne-li více. No a pak se řekne, že je potřeba zvýšit daně a kruh se uzavře. A vše zaplatíme my, občané. Vše má totiž svoji cenu, kterou musíme zaplatit.

Martin Habáň

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…