Hamáček (ČSSD): Úspěch škodovek na čínském trhu může být inspirací pro další české firmy

22.04.2015 14:26

Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jan Hamáček navštívil v rámci právě zahájeného veletrhu Auto Shanghai 2015 také stánek automobilky Škoda.

Hamáček (ČSSD): Úspěch škodovek na čínském trhu může být inspirací pro další české firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček, předseda poslanecké sněmovny

Škodovky patří na čínském trhu mezi oblíbené automobily. „Cílem Škody je téměř zdvojnásobit nynější objemy prodejů na místním trhu. Pro značku by to byl velký přínos,“ uvedl Jan Hamáček, který je mladoboleslavským rodákem. Předseda Poslanecké sněmovny dodal, že úspěch Škoda Auto na čínském trhu může být pro další české firmy inspirací.

Nárůst prodejů škodovek v Číně dosáhl za rok 2014 dokonce 24 procent, přičemž se tam za zmíněný rok prodalo 281 400 vozů. Ambice automobilky se pohybují kolem půl milionu kusů prodaných za rok. Na tamním trhu Škoda nabízí nyní osm modelů, na veletrhu Auto Shanghai přitom bude mít čínskou premiéru nová Škoda Fabia a Superb.

Jana Hamáčka na veletrhu doprovázel například ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a velvyslanec ČR v Číně Libor Sečka, přivítali jej zástupci Škody Auto v čele s prezidentem Škoda China Andreasem Hafemanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…