Hanák (ČSSD): Hodonínští hasiči převzali přístavbu stanice

15.06.2019 12:12

Do oficiálního užívání převzali hodonínští hasiči přístavbu stanice, která bude sloužit pro zásahové území o ploše 323 kilometry čtvereční pro 20 obcí regionu s 65 tisíci obyvateli.

Hanák (ČSSD): Hodonínští hasiči převzali přístavbu stanice
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Své zázemí tam našli i dobrovolní hasiči. Na financování stavby, která vyšla na 14 milionů korun, se společně podílelo město Hodonín, Jihomoravský kraj i stát.

Slavnostního otevření budovy se zúčastnili kromě příslušníků územního odboru také jejich kolegové z Jihomoravského kraje a ze Slovenska. Přítomni byli i zástupci města. „Je dobré, když se setkáváme při takových příležitostech. Hasičům přeji co nejméně ostrých výjezdů a hlavně ať zbrojnice slouží dobře svému účelu,“ popřál hasičům hodonínský starosta Libor Střecha.

Na financování stavby, která začala loni, se podařilo získat prostředky z různých zdrojů. „Když se podaří najít cesty ke společnému financování z města, Jihomoravského kraje a Ministerstva vnitra, dají se dělat takové krásné věci“, řekl první náměstek hejtmana kraje Roman Hanák, který je zároveň starostou obce u Brna. „Z pohledu starosty obce musím říct, že kdykoliv se na hasiče obrátím, vždy mi vyjdou vstříc a myslím si, že takhle to vnímá většina představitelů obcí a měst. Je důležité, aby hasiči měli dobré zázemí, a to se v tomto případě se to podařilo,“ doplnil náměstek hejtmana.

Tři přání vyslovil pro stanici a hodonínské hasiče brigádní generál Hasičského záchranného sboru ČR František Zadina. „Prvním přání je, ať se tady hasiči dobře cítí a ať se vždycky všichni v pořádku vrátí po zásahu sem, na tuto základnu. Druhým přáním je, ať má stanice v hasičích dobré pány a pečovatele.  A třetím přáním je, aby stanice byla pro občany v zásahovém obvodu symbolem pomoci vždy, když se ocitnou v nouzi.“

Stavbu potom za účasti přihlížejících hostů požehnal hodonínský děkan a správce farnosti Josef Zouhar.

Přístavba ke stávající hasičské stanici na ulici Bří Čapků je patrová. V přízemí objektu jsou tři garáže pro zásahová vozidla a v patře je zázemí pro hasiče včetně centrálního dispečinku a zázemí pro obsluhu. Jedna z garáží slouží pro potřeby dobrovolných hasičů a jejich techniku.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.