Hanák (ČSSD): Kraj bude soutěžit obsluhu autobusových linek, na kterých dopravci vypověděli smlouvy

24.09.2018 17:56

V roce 2017 v důsledku skokového navýšení mezd podali někteří z autobusových dopravců na Brněnsku, Boskovicku a v oblasti Jihovýchod z ekonomických důvodů výpovědi celých smluv.

Hanák (ČSSD): Kraj bude soutěžit obsluhu autobusových linek, na kterých dopravci vypověděli smlouvy
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Nebo, v případě, kdy byla smlouva uzavřena na více oddílů veřejných zakázek najednou, jednotlivých jejich částí. Aby nedošlo k ohrožení dopravní obslužnosti regionů, musí Jihomoravský kraj vyhlásit výběrové řízení na obsluhu těchto linek. Předpokládaná hodnota tendru, který na svém dnešním (24. září) zasedání schválili radní Jihomoravského kraje, je přibližně 794 milionů korun.

„Celkem soutěžíme 13 podoblastí, přičemž 9 se jich nachází na Brněnsku, tři na Boskovicku a jedna v oblasti Jihovýchod. Nově vybraní dopravci by měli začít ve všech případech jezdit ode dne celostátní změny jízdních řádů v červnu 2019, datum ukončení smlouvy se však případ od případu liší. U některých je to konec roku 2021, u jiných potom 2022 nebo 2023,“ shrnul náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Při výběru nových dopravců bude hrát zásadní roli cena, která má ve výběrovém řízení 80% váhu. „Budeme však posuzovat i technologické postupy či organizační a technické zabezpečení provozu,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…