Hanousek (Zelení): Dětem ve stacionáři zpříjemní letní měsíce klimatizace

10.09.2019 19:43

Náročné podmínky pro dětské pacienty i ošetřující personál v hradeckém Dětském denním rehabilitačním stacionáři během posledních veder by měla zmírnit nová klimatizace.

Hanousek (Zelení): Dětem ve stacionáři zpříjemní letní měsíce klimatizace
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

Během letních měsíců totiž teplota uvnitř místností ve staré budově v Gagarinově ulici přesahuje třicet stupňů. Vybudování nové klimatizace ve stacionáři dnes podpořila městská rada, záměr musí ještě začátkem října projednat hradecké zastupitelstvo.

„V tomto zařízení je více než žádoucí vyřešit situaci s klimatizací. V létě jsou tady teploty kolem třiceti stupňů, což jsou velmi náročné podmínky jak pro personál, tak pro dětské pacienty. Sestry zde pečují o nedonošené děti a kojence, jsou tu také děti umístěné na několik dnů či týdnů. Místnosti v zařízení jsou navíc nešťastně situovány tak, že do nich svítí slunce prakticky od rána do večera,“ popisuje situaci náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek. Město chce klimatizaci pořídit za zhruba 320 tisíc korun včetně DPH, finální cenu ale určí až výběrové řízení. Instalace by pak mohla proběhnout během několika následujících měsíců. Celou záležitost musí ještě projednat zastupitelé. „Já doufám, že do příštího léta se situaci podaří vyřešit,“ dodává Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…