Hanousek (Zelení): V Hradci vznikne nový fitpark nejen pro seniory

22.07.2020 15:18

Hradec Králové v červnu opět získal titul Obec přátelská seniorům v soutěži, kterou každoročně vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Hanousek (Zelení): V Hradci vznikne nový fitpark nejen pro seniory
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

V rámci získání titulu obdržela radnice také dvoumilionovou dotaci, která bude použita na nové projekty z koncepce podpory pozitivního, aktivního a zdravého stárnutí. Jedním z prvních má být vznik veřejného fitparku s workoutovými prvky ve výši 600 tisíc korun, který by měl stát do konce listopadu v areálu kempu Stříbrný rybník.

„Jakmile jsme dotaci ve výši dvou milionů obdrželi, začali jsme s přípravou plánovaných projektů. Jejich smyslem je nejen poskytnout seniorům aktivní a zdravé stáří, ale také jim pomoci se zkvalitněním mezigenerační komunikace,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí. Veřejný fitpark s workoutovými prvky by měl vzniknout v areálu kempu Stříbrný rybník. „Chceme zde vytvořit sedmnáct fitness prvků určených nejen pro seniory, kterými jsou například balanční kladina, nakloněný žebřík, hrazdy nebo lodní lano. K dispozici zde návštěvníkům budou také informační tabule. Nyní po schválení radou města bude třeba ještě vyřešit veškeré náležitosti spojené s podpisem smlouvy. Stavební práce na novém fitparku by měly být zahájeny po prázdninách,“ pokračuje náměstek Hanousek. Veškeré práce by měly být hotové do konce listopadu.

Město také v budoucnu plánuje umístit podobné prvky i do okrajových oblastí v Hradci Králové. „Tyto herní prvky jsou velmi oblíbené, není tedy divu, že je po nich poptávka také v okrajových částech města. Do  konce roku proto plánujeme umístění ještě dalších prvků prostřednictvím Technickým služeb Hradec Králové do lokalit Slezské Předměstí, Nový Hradec Králové a Malšovice,“ doplňuje Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…