Hanousek (Zelení): V Hradci vznikne nový fitpark nejen pro seniory

22.07.2020 15:18

Hradec Králové v červnu opět získal titul Obec přátelská seniorům v soutěži, kterou každoročně vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Hanousek (Zelení): V Hradci vznikne nový fitpark nejen pro seniory
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

V rámci získání titulu obdržela radnice také dvoumilionovou dotaci, která bude použita na nové projekty z koncepce podpory pozitivního, aktivního a zdravého stárnutí. Jedním z prvních má být vznik veřejného fitparku s workoutovými prvky ve výši 600 tisíc korun, který by měl stát do konce listopadu v areálu kempu Stříbrný rybník.

„Jakmile jsme dotaci ve výši dvou milionů obdrželi, začali jsme s přípravou plánovaných projektů. Jejich smyslem je nejen poskytnout seniorům aktivní a zdravé stáří, ale také jim pomoci se zkvalitněním mezigenerační komunikace,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí. Veřejný fitpark s workoutovými prvky by měl vzniknout v areálu kempu Stříbrný rybník. „Chceme zde vytvořit sedmnáct fitness prvků určených nejen pro seniory, kterými jsou například balanční kladina, nakloněný žebřík, hrazdy nebo lodní lano. K dispozici zde návštěvníkům budou také informační tabule. Nyní po schválení radou města bude třeba ještě vyřešit veškeré náležitosti spojené s podpisem smlouvy. Stavební práce na novém fitparku by měly být zahájeny po prázdninách,“ pokračuje náměstek Hanousek. Veškeré práce by měly být hotové do konce listopadu.

Město také v budoucnu plánuje umístit podobné prvky i do okrajových oblastí v Hradci Králové. „Tyto herní prvky jsou velmi oblíbené, není tedy divu, že je po nich poptávka také v okrajových částech města. Do  konce roku proto plánujeme umístění ještě dalších prvků prostřednictvím Technickým služeb Hradec Králové do lokalit Slezské Předměstí, Nový Hradec Králové a Malšovice,“ doplňuje Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…