Hašek: Vítáme záměr MPSV řešit dlouhodobý požadavek dopravních odborů

26.07.2016 9:17

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů České republiky Michal Hašek vítá za Asociaci krajů záměr Ministerstva práce a sociálních věcí řešit dlouhodobý požadavek dopravních odborů na celostátní úpravu minimální mzdy řidičů autobusů v závazku veřejné služby.

Hašek: Vítáme záměr MPSV řešit dlouhodobý požadavek dopravních odborů
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Soutěže vypisují podle zákona kraje, ale je nutné si uvědomit, že jde o jedinou z klíčových veřejných služeb v naší kompetenci, která byla masivně zprivatizována. Nezafungovalo kolektivní vyjednávání, jiná výběrová řízení než na cenu v minulosti znamenala pro vyhlašovatele mediální a politickou popravu. Jestliže mají své mzdové tarify v nemocnicích, sociálních ústavech či školách - 3 ze 4 nejvýznamnějších kompetencí krajů -, vítám, že vláda upraví i 4. kompetenci - veřejnou dopravu. Zároveň bude řešena i otázka odměňování za tzv. čekačky, které tvoří pro řidiče i desítky hodin týdně,“ uvedl Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …