Hausenblas: Do voleb vstupuji jako nezávislý kandidát. Využiji svých vztahů s osobnostmi

31.03.2016 21:24

Podnikatel a filantrop Martin Hausenblas bude kandidovat do Senátu v obvodu č. 31 - Ústí nad Labem. V případě úspěchu se chce v horní komoře parlamentu soustředit na prosazování zájmů ústeckého regionu. Podporu mu přislíbili hnutí PRO! kraj, Strana zelených a Piráti.

Hausenblas: Do voleb vstupuji jako nezávislý kandidát. Využiji svých vztahů s osobnostmi
Foto: Archiv MH.
Popisek: Martin Hausenblas.

Ústecký patriot, společník úspěšné firmy ADLER Czech a bývalý náměstek primátora Ústí nad Labem za hnutí PRO! Ústí Martin Hausenblas se bude ucházet o podporu voličů v podzimních senátních volbách.

“Do voleb vstupuji jako nezávislý kandidát. Navrhující koalice by měla sestávat z hnutí PRO! Kraj, Strany zelených a Pirátů, s nimiž v současnosti dokončujeme rámec spolupráce. Rád nicméně přijmu podporu dalších politických subjektů. V neposlední řadě bych rád využil svých dobrých vztahů s řadou osobností regionálního i celorepublikového významu,” uvádíHausenblas.

Pakliže ve volbách uspěje, chtěl by se jako senátor v první řadě zasazovat o rozvoj ústeckého regionu. Mezi jeho priority patří technologické inovace, rozvoj veřejné i individuální dopravy a péče o přírodní i kulturní památky.

“Ústí má na to, stát se křižovatkou všech cest a přitáhnout spolu s chytrými lidmi také investice do chytrých a udržitelných průmyslových odvětví. Budoucnost města zahrnující i tvorbu pracovních míst závisí na úzké spolupráci s univerzitou a rozvoji center inovací jakým je například již dnes Nupharo,” dodává Hausenblas.

V průběhu volební kampaně se bude ale vyjadřovat také k tématům významem přesahujícím hranice regionu. Martin Hausenblas je důsledným zastáncem evropského a západního směřování České republiky. Kriticky se vyjadřuje například k rostoucímu vlivu Ruska a Číny v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…