Havířov má další dvě tenisové haly

29.11.2021 20:51 | Tisková zpráva

Ve městě je aktuálně pět krytých tenisových kurtů

Havířov má další dvě tenisové haly
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Rovnou dvě nové tenisové haly minulý týden slavnostně otevřelo vedení města Havířova. 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15147 lidí
Jednu na Šumbarku a druhou v Životicích. Zbrusu nové haly budou sloužit jak špičkovým hráčům tenisu, tak široké veřejnosti.  Náklady na výstavbu obou sportovišť činily kolem 50 milionů korun.

„Výstavba obou tenisových hal je v souladu s Akčním plánem na období 2020 – 2021 k Plánu rozvoje sportu města Havířova v letech 2018 – 2025 s tím, že poskytnutí dotace z rozpočtu statutárního města Havířova bylo podmíněno poskytnutím dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a zapojením vlastních finančních zdrojů klubů. Tyto podmínky byly splněny.  Tenisový klub Havířov, z.s. na Šumbarku přispěl na svou halu částkou 444 744 korun, město Havířov částkou 6 353 298 korun a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 14 348 789 korun. Celkem jde tedy o částku 21 146 831 korun,“ upřesnil náklady na výstavbu jedné z hal náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek.

Krytá tenisová hala v městské části Havířov-Šumbark nabízí návštěvníkům nový tenisový kurt s pružným polyuretanovým povrchem a tribunu pro 70 diváků. Výsledkem celé investiční akce je tenisová hala splňující podmínky pro pořádání tenisových turnajů na nejvyšší úrovni. Město Havířov tak získalo kvalitnější podmínky pro výchovu špičkových hráčů v mládežnických kategoriích i v zimní halové sezóně a havířovští občané i házenkářské, florbalové, fotbalové a badmintonové sportovní kluby nyní mohou sportovat v multifunkčním zařízení, které ve městě chybělo.

„Co se týče nákladů na kurt v Životicích, Tennis Hill Havířov z.s. přispěl částkou 4 549 761 korun, město 6 000 000 korun a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 21 346 670 korun. Náklady celkové činily 31 896 431 korun. Výstavbou tenisové haly v Životicích došlo k rozšíření počtu kurtů z šesti na osm. Především v zimních měsících byla absence dalších kurtů velmi výrazná, neboť kapacita nafukovací haly byla zcela zaplněna a děti tak byly nuceny trénovat méně často, což mělo vliv na jejich výkonnost. Rozšířením areálu došlo k navýšení kapacity o 100 procent oproti současnému stavu. Nová tenisová hala zcela splňuje normy Mezinárodní tenisové federace, což umožní klubu se ucházet o pořádání prestižních tenisových turnajů pro děti a mládež,“ doplnil náměstek Ondřej Baránek.

„Mám velikou radost, že se v letošním roce se podařilo dokončit výstavbu dvou tenisových hal. Aktuálně máme v Havířově pět krytých tenisových kurtů se stejným tvrdým povrchem a mohou se zde pořádat větší mládežnické turnaje vyšší kategorie. Věřím, že i díky těmto halám budou moci všichni zájemci o tento krásný sport trénovat celoročně a že vychováme v Havířově další tenisové talenty. Touto výstavbou, jak je zmíněno v Akčním plánu rozvoje sportu na roky 2020-21, je potřebnost prostor pro tenisový sport v Havířově naplněna, a já se těším, že se nám bude i nadále dařit rozvíjet sportovní infrastrukturu na území našeho města,“ řekl radní pro sport Daniel Vachtarčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce