Havlíček (ANO): Rozdělme to na velké a malé

25.11.2022 20:15

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

Havlíček (ANO): Rozdělme to na velké a malé
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Karel Havlíček (ANO)

Krátká reakce na pana poslance, pana předsedu Kučeru. Pane poslanče, prostřednictvím paní předsedající, to rozdělme na ty velké a malé. U těch velkých, kteří chtějí nějaký systém kontroly, tak tam v zásadě máte pravdu, oni si můžou nastavit nějaký svůj vnitřní systém. K tomu asi nepotřebují elektronickou evidenci tržeb, ale to nebylo to nejpodstatnější. Oni si skutečně můžou něco vytvořit vlastního. Těm velkým vadí to, že musí vše vykazovat řádně a pak kdokoliv si může otevřít, anebo pokračovat ve své činnosti a nemusí vykázat řádně. To je to, co jim vadí, ne to, že si neumí nastavit svůj vlastní systém.

A u těch malých, nezlobte se, ale nemáte pravdu. Z těch sedmi asociací, svazů, vezmu ty tři, které hájí zájmy těch malých, což je Asociace českého tradičního obchodu, Asociace malých a středních podniků a živnostníků a Hospodářská komora. Jednoznačně řekli, že to chtějí. Takže nikoliv pouze ti velcí, které zase hájí Svaz průmyslu, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a tak dále. Ale jasně to řekli i zástupci těch malých. Nic víc, nic míň.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu