Hejtman Běhounek: Největší podíl přijatých žádostí se týkal podpory osazování oplocenek

09.06.2019 14:01

Kraj Vysočina v září vyhlásí další grant na podporu hospodaření v lesích

Hejtman Běhounek: Největší podíl přijatých žádostí se týkal podpory osazování oplocenek
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Vedení Kraje Vysočina plní svůj slib a uvolní další desítky miliónů korun pro osoby hospodařící v lesích. V září Kraj Vysočina zopakuje dotační program Hospodaření v lesích, tak aby pomohl zmírnit dopady kůrovcové kalamity a sucha na vlastníky lesů resp. aby mohly být úspěšně ochráněny mladé kultury proti okusu zvěří. Stejný program vyhlásil Kraj Vysočina už v prvním čtvrtletí letošního roku. „Největší podíl přijatých žádostí se týkal podpory osazování oplocenek. Celkem přišlo 479 žádostí za více než 26 miliónů korun. S ohledem na evidentně dobře zacílenou podporu nebudou podmínky nové výzvy programu Hospodaření v lesích nijak výrazně měněny a na podzim budou moci lidé žádat na stejné aktivity,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Podle informací Martina Kukly je v rezervě Kraje Vysočina k dispozici ještě více než 70 miliónů korun, které může Kraj Vysočina na podzim mezi žadatele rozdělit. Je tedy pravděpodobně, že se dostane na všechny žadatelé. Poté, co opakovaný program schválí na svém jednání v červnu Zastupitelstvo Kraje Vysočina, bude krajský úřad připraven celé září přijímat žádosti o dotace. „Jen pro příklad uvádím, že Kraj Vysočina pomůže zafinancovat realizaci oplocenek v hodnotě až 60 tisíc korun za kilometr délky. Po podání žádosti  může žadatel začít s vlastní realizací a na vyúčtování má osoba hospodařící v lese čas až do 31. 7. 2020,“ doplňuje hejtman Jiří Běhounek. Žadatelé úspěšní v jarním grantovém řízení mohou o dotace požádat i na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…