Hejtman Běhounek: Úspěch Agrostroje pod Stokláskovým vedením není limitován hranicemi

12.02.2018 9:05

EY Podnikatelem roku 2017 Kraje Vysočina se stal Lubomír Stoklásek, generální ředitel a majitel společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, a.s.

Hejtman Běhounek: Úspěch Agrostroje pod Stokláskovým vedením není limitován hranicemi
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

Vítězem soutěže EY Podnikatel roku 2017 Kraje Vysočina se stal Lubomír Stoklásek, majitel a generální ředitel společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, a.s., která patří mezi nejvýznamnější výrobce zemědělské techniky v České republice. Odborná porota ocenila úspěšné podnikatelské aktivity i angažovanost Lubomíra Stokláska v rámci rozvoje Vysočiny a významné zásluhy v oblasti podpory vzdělávání a péče o zaměstnance.

„Jsem velice hrdý na to, že i přes nelehké začátky jsem s mými spolupracovníky vybudoval firmu, která je dnes největším univerzálním kooperantem v Evropě a nejvýznamnějším výrobcem zemědělských strojů v České republice. Ocenění vnímám jako cestu pro mladé podnikatele, aby byli stejně úspěšní nebo ještě úspěšnější a odhodlanější ve svém úsilí vybudovat firmy, které uspějí v celosvětové konkurenci,“ sdělil své první dojmy vítězLubomír Stoklásek ze společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, a.s.

„Mezinárodní expanze, investice do rozvoje, finanční výsledky a výdrž – toto jsou hlavní aspekty podnikatelského příběhu Lubomíra Stokláska, kterými oslovil odbornou porotu soutěže EY Podnikatel roku. Musím říci, že konkurence v Kraji Vysočina byla tento rok mimořádně vysoká, sešli se zde velice silní kandidáti. Blahopřeji Lubomíru Stokláskovi k zisku krajského titulu a držím palce do celorepublikového kola, jehož výsledky se dozvíme již za necelé tři týdny, v úterý 27. února večer,“ uvedla Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

„Úspěchy pelhřimovského Agrostroje v čele s Lubomírem Stokláskem jsou výsledkem desítek let tvrdé a cílevědomé práce. Fakt, že společnost staví na vlastním know-how, drží si vysokou kvalitu výrobků, stále je v českých rukách a navíc patří ke klíčovým partnerům podporujícím regionální aktivity včetně těch cílených na budoucí zaměstnance, svědčí o prozíravosti a přirozené odvaze. Umět dát lidem dobrou práci, získat si jejich loajalitu, motivovat je a přitom být nezávislým tahounem české ekonomiky je výzva. Navíc v případě Agrostroje vedeného zkušeným manažerem Lubomírem Stokláskem není úspěch limitován hranicemi,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2017 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 27. února 2018 v Praze. Nejvíce kandidátů na celostátní titul má letos hlavní město Praha a Moravskoslezský kraj, následují Zlínský a Jihomoravský kraj. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 13. - 17. června 2018 v Monte Carlu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.