Hejtman Bubeníček: Kotlíková dotace by se mohla spustit koncem měsíce

12.07.2013 19:06

Hejtman Oldřich Bubeníček dnes jednal s novým ministrem životního prostředí Tomášem Podivínským o možnosti co nejrychlejšího spuštění dlouho připravovaného dotačního programu na výměnu starých kotlů na tuhá paliva za nové ekologické kotle.

Hejtman Bubeníček: Kotlíková dotace by se mohla spustit koncem měsíce
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Ministr Podivínský je dohodě nakloněn za podmínky, že se zvýší podíl kraje na deset milionů korun. V případě, že rada toto navýšení odsouhlasí, ministr okamžitě podepíše Delegační dohodu a program bude moci být spuštěn.

 „Je to dobrá zpráva pro občany Ústeckého kraje, kteří mají o tento typ dotací enormní zájem. Přístup pana ministra Podivínského byl velmi vstřícný a věřím, že radní podpoří navýšení finanční alokace, aby mohlo být uspokojeno co nejvíce žadatelů,“ řekl k jednání s ministrem hejtman Oldřich Bubeníček.

Společný program Ministerstva životního prostředí a Ústeckého kraje byl připravován od podzimu 2012 a měl být spuštěn 8. července. Bývalý ministr Chalupa však 2. července nepodepsal Delegační dohodu, proto nemohl být program zahájen. V první etapě mělo být rozděleno mezi žadatele deset milionů korun (5 od kraje a 5 od ministerstva) na výměnu stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové nízkoemisní kotle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.