Hejtman Červíček: Chtěl bych všechny turisty i řidiče poprosit o trpělivost

30.04.2023 12:06 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj v úterý 2. května zahájí rekonstrukci frekventované silnice z Deštného v Orlických horách na vrch Šerlich. Stavební práce za 80 milionů korun se dotknou čtyřkilometrového úseku silnice II/311 včetně rekonstrukce mostu. Na trase bude platit úplná uzavírka a doprava povede po objízdných trasách.

Hejtman Červíček: Chtěl bych všechny turisty i řidiče poprosit o trpělivost
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Mám radost z toho, že se podařilo naplnit můj slib a příští týden zahájíme náročnou rekonstrukci frekventovaného úseku na Šerlich. Technický stav silnice je už dále neúnosný a vyžaduje velkou investici. Chtěl bych proto všechny turisty i řidiče poprosit o trpělivost, ale jiná možnost, než opravit tento úsek komplexně a za plné uzavírky není. Věřím, že dopravní omezení mnohokrát vynahradí výsledek, který zajistí mnohem větší bezpečnost,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Rekonstrukce se týká čtyřkilometrového úseku silnice II/311, který začíná za křižovatkou se silnicí II/310 Šerlich-Zákoutí a končí u parkoviště na Šerlichu. Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky, objízdná trasa povede po silnicích I/14, II/311, II/319 a II/321, tedy přes Solnici, Rychnov nad Kněžnou, Rokytnici v Orlických horách a Orlické záhoří.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28101 lidí

„V rámci stavby kromě rekonstrukce vozovky provedeme také celkovou rekonstrukci jednoho mostu. Stavaři obnoví nefunkční odvodnění komunikace i propustky. Dojde také k doplnění chybějících svodidel. Směrové a prostorové uspořádání komunikace zůstane stejné. Součástí stavby bude také oprava objízdných tras a obnova svislého a vodorovného dopravního značení. Celkem celá akce vyjde na 80,5 milionu korun včetně DPH, které pokryjí finance ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ informoval krajský radní pro dopravu a majetek Václav Řehoř.

Termín dokončení stavebních prací je říjen 2023. Stavební práce provede společnost EUROVIA CS.

Kromě omezení osobní dopravy dojde během stavby k omezení linkové autobusové dopravy, kdy se cestující musí počítat se změnami v jízdním řádu. Změny budou umístěny na zastávkách, k nalezení jsou ale také na webu www.dopravakhk.cz/clanky-uzavirka-serlich.html.

Vedle rekonstrukce přístupové silnice kraj řeší také možnosti na zlepšení parkování na Šerlichu. „Intenzivně jednáme s představiteli obce Deštná v Orlických horách. Jsem přesvědčen, že existují možnosti, jak vytvořit více parkovacích míst na Šerlichu, což samozřejmě ukážou až konkrétní řešení v rámci projekčních prací. Za kraj jsem přislíbil i finanční spoluúčast tak, abychom zkultivovali turisty oblíbenou lokalitu a měli dostatek míst na parkování,“ shrnul hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.