Hejtman Červíček: Nejdřív budeme muset vyřešit majetkové záležitosti

18.03.2023 16:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánovaným investicím do školství, zdravotnictví a dopravy v Trutnově

Hejtman Červíček: Nejdřív budeme muset vyřešit majetkové záležitosti
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Říká se, že kdo si hraje, nezlobí. A tak jsem ve čtvrtek svůj pracovní den zahájil stylově v trutnovské mateřské školce Na Struze. Cílem mé návštěvy však byla diskuse o možnostech a případné součinnosti se zajištěním potřebných úprav budov, v nichž tato školka, zaměřená na děti předškolního věku se speciálními vzdělávacími potřebami, působí. Ze všeho nejdříve však budeme muset vyřešit majetkové záležitosti.

V Trutnově jsem také navštívil starostu Michala Rosu, abychom spolu probrali aktuální stav realizace krajských investic do zdejší nemocnice. A budu-li parafrázovat text známé písně, kraj plní své sliby nejen o Vánocích. Což konkrétně v souvislosti s modernizací Trutnovské nemocnice znamená, že po první etapě rekonstrukce budovy laboratoří mikrobiologie a imunologie z roku 2020 v objemu 150 milionů od loňska pokračujeme v druhé etapě výstavbou nových laboratoří v objemu zhruba 150 milionů korun.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Platí také příslib na výstavbu nového urgentního příjmu za zhruba 220 milionů korun, kdy plánujeme do konce tohoto roku vysoutěžit dodavatele, a začít stavět bychom mohli 2024.

Dále jsem potvrdil, že chceme, aby nemocnice v Trutnově byla schopna poskytovat akutní péči dle současných trendů moderní medicíny, a proto dále pracujeme na přípravě realizace výstavby pavilonu akutní lůžkové péče za zhruba 300 milionů, přičemž s projektem by se mohlo začít na podzim. Plánována je rovněž modernizace gynekologicko-porodnického oddělení, a hlavně výstavba parkovacího domu za dalších 180 milionů, jehož projekt bychom mohli mít hotov zhruba za rok.

Jen výše vyjmenované akce znamenají postupně investice za jednu miliardu korun!

Na závěr jsme se starostou jednali o rekonstrukci silnice ve Lhotě u Trutnova, využívané nejen řidiči motorových vozidel, ale v nemalé míře i příznivci horské cyklistiky. Hovořili jsme o propojení realizace investic města (do kanalizace a povrchu silnice) a kraje (do rekonstrukce mostku).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.