Hejtman Červíček: Očkovací kamion v pěti městech naočkoval 476 zájemců

08.09.2021 13:05

Mobilní očkování v Královéhradeckém kraji využilo 476 osob. Očkovací kamion navštívil v uplynulých pěti dnech Vamberk, Žacléř, Novou Paku, Hostinné a Kopidlno. Smyslem bylo nabídnout další alternativu pro očkování přímo na určených místech.

Hejtman Červíček: Očkovací kamion v pěti městech naočkoval 476 zájemců
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„V Královéhradeckém kraji je alespoň jednou očkováno více jak 310 tisíc obyvatel. Populaci starší 16 let máme z 66 % proočkovanou, což je v porovnání s celou republikou nadprůměrné číslo.

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí
Mobilní očkování jsme nabídli obyvatelům okrajových částí kraje jako další možnost, kde se nechat očkovat. Uvidíme, jak se situace s očkováním bude vyvíjet v následujících týdnech, a tento projekt případně zopakujeme,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Od 3. 9., kdy očkovací kamion do regionu přijel, do jeho poslední zastávky v Kopidlně 7. 9. tuto formu očkování využilo 476 zájemců, z toho 321 z nich očkovací tým podal jednodávkovou vakcínu od společnosti Johnson & Johnson a 155 dvoudávkovou vakcínu Pfizer.

„Předpokládáme, že v regionu bude v následujícím období v provozu nadále 11 očkovacích míst v našich nemocnicích. Jejich provozní doba bude záviset na zájmu o očkování. Ponecháme zde také možnost nechat se očkovat bez předchozí registrace v časy,“ doplnil hejtman. Provozní doby očkování lidé naleznou na webu kraje a jednotlivých nemocnic. Časy očkování se mohou měnit v závislosti na zájmu o očkování.

Počet očkování proti covid-19 v Královéhradeckém kraji v minulých dnech překročil hranici 600 tisíc podaných dávek vakcíny. Zároveň s tím více jak 310 tisíc osob v regionu má dokončené očkování. Více jak 31 tisíc obyvatel kraje je nadále v ochranné době po prodělání nemoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče