Hejtman Červíček: Připojme se k veřejné sbírce zakoupením květu vlčího máku

11.11.2021 11:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke Dni válečných veteránů.

Hejtman Červíček: Připojme se k veřejné sbírce zakoupením květu vlčího máku
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Přestože má jméno Martin latinský původ spojený s bohem války a v přeneseném slova smyslu znamená „bojovník“, jsem celý svůj život vpravdě mírumilovný člověk. Snad se jenom v tom dobrém smyslu slova, snažím každý den bojovat za naplnění cesty, kterou jsem si předsevzal. Vše dobré na další cestě přeji dnes všem ostatním Martinům (na bílém koni i bez) a připíjím - jak jinak než Svatomartinským vínem - na zdraví!

Chci však ještě vzpomenout, poklonit se a možná i připít, na jiné bojovníky – na ty, které si v souvislosti s datem 11. 11. připomíná celý svět. V tento den v roce 1918 skončila první světová válka. Vzpomínáme na válečné veterány, kteří nejenom v té první světové, ale i v dalších válečných konfliktech bojovali za svobodu a demokracii. Měly pro ně takový význam, že za ně byli ochotni, ať už v prvních liniích nebo v odboji, i zemřít.

Svou vzpomínku a hlubokou úctu k nim jsem vyjádřil alespoň kyticí položenou na pietním místě na Masarykově náměstí v Hradci Králové. A to v doprovodu ředitele hradecké pobočky neziskové organizace Paměť národa Post Bellum, která zaznamenává vzpomínky na klíčové okamžiky 20. století prostřednictvím vyprávění pamětníků, válečných veteránů, historiků, novinářů..., z nichž zpracovává databázi a dále je publikuje (ZDE).

Při realizaci jí v tom pomáhají i prostředky z veřejné sbírky, jejímž symbolem se stal, stejně jako pro Den válečných veteránů - vlčí mák. Připojit se k veřejné sbírce zakoupením květu vlčího máku může každý - v HK až do 30. 11. ve vestibulu Krajského úřadu.

#denvalecnychveteranu #pametnaroda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.