V rámci akce se konalo také předání titulů Regionální potravina Královéhradeckého kraje. Organizátorem festivalu je Královéhradecký kraj ve spolupráci s Krajskou sítí MAS a Regionální potravinou Královéhradeckého kraje.
„Tento festival je přehlídkou skvělých výrobků, které vznikají na celém území našeho regionu a jsou důkazem šikovnosti, podnikavosti i odvahy našich obyvatel začít s výrobou vlastních produktů navzdory konkurenci v podobě masové výroby. Jsem přesvědčen o tom, že regionální výrobce musíme podporovat, minimálně formou podobných přehlídek, kde mohou široké veřejnosti prezentovat kvalitu své práce,“ uvedl hejtman Martin Červíček.
V Šimkových sadech v Hradci Králové své produkty představilo a také nabídlo k ochutnání či zakoupení na 30 regionálních producentů. Mezi řadou stánků a jídlem a pitím nechyběly ani textilní výrobky, mýdlo, šperky či malované sklo a porcelán.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.