Hejtman Červíček: V Trutnově se staví nový pavilon oddělení klinické biochemie

01.07.2022 14:58

V Oblastní nemocnici Trutnov začala stavba v hodnotě 129 milionů korun. Na místě zdemolovaných objektů „B“ a „C“ vznikne nový pavilon oddělení klinické biochemie. Hotov má být začátkem roku 2024.

Hejtman Červíček: V Trutnově se staví nový pavilon oddělení klinické biochemie
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Tato akce navazuje na první etapu výstavby laboratoří, která skončila na podzim roku 2020. V rámci ní prošla rekonstrukcí budova laboratoří mikrobiologie a imunologie. Kraj také v trutnovské nemocnici zrekonstruoval dvě patra pavilonu A, kde sídlí plicní, kožní, oční a oddělení ORL, a připravuje výstavbu budovy urgentního příjmu a navazujících oborů ARO a JIP za zhruba 220 milionů korun,“ uvádí hejtman Martin Červíček. 

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11256 lidí

Současná stavba pavilonu oddělení klinické biochemie v hodnotě 129 milionů korun bez DPH je financována z vlastních prostředků Královéhradeckého kraje, prostřednictvím Fondu rozvoje a reprodukce.

„V novém třípodlažním objektu se bude nacházet rehabilitace, hematologie a transfuzní stanice. Monolitická železobetonová stavba bude provozně navazovat na stávající objekt laboratoří mikrobiologie a imunologie,“ popisuje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

Trutnovská nemocnice by se měla dočkat také nového parkovacího domu s kapacitou 320 parkovacích míst za zhruba 190 milionů korun. Se zahájením výstavby se počítá v roce 2024. Rekonstrukcí za více než 30 milionů korun projde do roku 2023 stravovací provoz.

„Já osobně dlouhodobě vnímám nutnost pokračovat v modernizaci trutnovské nemocnice nejen kvůli významu města Trutnova, ale i s ohledem na celý region. Chceme tak zajistit špičkovou a dostupnou péči o pacienty, ale zároveň stabilizovat personální situaci. Lékaře a sestry tu budeme mít pouze tehdy, pokud jim kromě odpovídajícího finančního ohodnocení a poděkování poskytneme podmínky pro další odborný rozvoj v moderním prostředí vybaveném novými technologiemi,“ uzavírá hejtman Martin Červíček s tím, že kraj významnými investicemi modernizuje všechna krajská zdravotnická zařízení.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje akutní lůžkovou péči v oborech interního lékařství, pediatrie, neurologie, chirurgie, ortopedie, gynekologie a porodnictví, onkologie s radioterapií a rehabilitace. Zajišťuje celou řadu odborných poraden a ambulancí a disponuje širokou škálou diagnostických možností včetně nejmodernější magnetické rezonance. Intenzivní péči zajišťuje oddělení ARO a jednotky intenzivní péče na oddělení interním, chirurgickém a neurologickém. K dispozici je pro pacienty 300 lůžek akutní péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …