Hejtman Červíček: Vývoj kraj prostřednictvím inovací i do vzdělávání

11.01.2024 15:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajské spolupráci se Škoda Auto.

Hejtman Červíček: Vývoj kraj prostřednictvím inovací i do vzdělávání
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Dlouhodobé partnerství kraje a jednoho z největších producentů a zaměstnavatelů v našem regionu, kterým je Škoda Auto a.s., jsme v těchto dnech prostřednictvím podepsaného memoranda rozšířili o spolupráci s Nadačním fondem Škoda Auto. Svou činnost zahájil  v roce 2018 v Mladé Boleslavi a později ji rozšířil i do dalších míst působnosti automobilky - tedy Rychnovska, Vrchlabska a Jilemnicka.

Cílem spolupráce je zrychlující se technologický rozvoj začlenit prostřednictví inovací i do vzdělávání (např. pořízení nových technologií podporujících motivaci žáků i propojení škol), které je jednou ze základních podmínek konkurenceschopnosti budoucích absolventů a subjektů, ve kterých budou po studiu působit. Chceme nabídnout studentům na našich školách vysokou úroveň a technologické možnosti vzdělávání, a ve spolupráci s regionálními partnery jim tak následně umožnit i atraktivní profesní uplatnění v regionu namísto toho, aby jej po ukončení studia odcházeli hledat mimo náš kraj.

Prvním společným počinem je nový kolaborativní robot GoFa, jemuž už žáci vrchlabského Krkonošského gymnázia, kde našel v prosinci loňského roku domov, stačili dát přezdívku Edgar. Umístěn byl nikoliv do úzce zaměřené odborné školy, ale do gymnázia, poskytujícího všeobecné vzdělání proto, že zde se připravují studenti, kteří budou v budoucnu pokračovat ve studiu i praxi ne v jednom, ale v nejrůznějších oborech a pro mnohé z nich bude tato zkušenost výhodou. U studentů vzbudil velký zájem a kromě těch ze zmíněného gymnázia bude sloužit i dalším regionálním školám a volnočasovým kroužkům. Vrchlabí je tak i díky tomuto projektu zase o krok blíže své vize přeměnit podkrkonošské město na centrum inovací a vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…