Hejtman Grolich: Děkujeme, jste hrdinové. Nechali jsme to napsat, protože je to pravda

21.12.2021 21:33 | Tisková zpráva

Tady pracují hrdinové, stojí nově před většinou nemocnic v Jihomoravském kraji. Vzkazem na speciálních bannerech chce jeho vedení podpořit zdravotníky a poděkovat jim za jejich práci v nelehké době, kdy pečují o velké množství pacientů s covidem.

Hejtman Grolich: Děkujeme, jste hrdinové. Nechali jsme to napsat, protože je to pravda
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Zhruba metr a půl vysoké bannery můžou lidé zahlédnout u patnácti nemocnic: u všech devíti krajských (v Břeclavi, Znojmě, Hodoníně, Vyškově, Kyjově, Ivančicích, Letovicích, Tišnově a Hustopečích) a dalších šesti, které měly zájem si ho také vystavit (například Fakultní nemocnice Brno, Nemocnice Blansko a další).

„Lékaři, sestry a další personál jsou hrdinové. Jsou unavení a přesto každý den znovu jdou do práce a zachraňují životy. Často nevidí pořádně svoji rodinu, už ani neví, co je to dovolená. Nechali jsme to napsat prostě proto, že je to pravda,“ vysvětlil jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Vzkazy stojí zpravidla u vstupu do areálu. Zůstat by tam měly zřejmě do konce ledna. „Počty nově nakažených v poslední době klesají, což je nadějné. V nemocnicích je ale situace jiná – stále tam leží obrovské množství pacientů s covidem, u kterých se nemoc prokázala v době nejvyšších přírůstků. Všem zdravotníkům proto držíme palce a moc na ně myslíme. Snad je to před Vánoci alespoň trochu potěší,“ prohlásil radní pro oblast zdravotnictví Jiří Kasala.

Vedení nemocnic iniciativu kraje vítá. „Slovo „hrdina“ je teď víc než kdy jindy opravdu výstižné. Někteří pacienti na řadu obyčejných dotazů k jejich zdravotnímu stavu reagují velmi podrážděně, mnohdy agresivně, aniž by si uvědomili, že zdravotníci dělají „jen svoji práci“ s cílem jim pomoci. Jsou ale i takoví, kteří si uvědomují náročnost práce zdravotníků a vnímají jejich péči s povděkem, což dokáží ocenit obyčejným slůvkem „děkuji“ či úsměvem na tváři. To vždy velmi potěší a zahřeje u srdce,“ podotkl ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě