Hejtman Grolich: Kdo máte zdravé ruce, přijeďte pomoct řemeslníkům

17.07.2021 10:23

Všichni dobrovolníci, kteří chtějí o víkendu přijet pomoct, jsou vítaní. Místní sice shánějí hlavně řemeslníky, potřeba jsou ale každé další ruce, vyzval po jednání Krizového štábu Jihomoravského kraje v Podivíně hejtman Jan Grolich.

Hejtman Grolich: Kdo máte zdravé ruce, přijeďte pomoct řemeslníkům
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Stačí dojet do obcí a hlásit se na kontaktním místě, které je všude kromě Lužic a Pánova. Tam je potřeba se domlouvat napřímo.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

„Hrozně moc to pomůže. Kdo má dvě zdravé ruce, ať přijede a pomůže řemeslníkům,“ prohlásil hejtman Jan Grolich.

Český červený kříž zaplatí odhadce, kteří pomůžou lidem v terénu vyčíslit škody, aby mohli žádat o dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. „Kontakty na odhadce dostanou na obci. Připravených je jich více než 100. Práci jim zaplatí, vezmou si doklad a Český červený kříž jim ho proplatí přímo v hotovosti, stanoviště budou mít v každé z obcí,“ upřesnil Grolich.

Hasičům zbývá zbourat ještě 11 složitějších objektů. Do konce týdne by měli skončit s demolicemi v Mikulčicích a budou se snažit dokončit a předat i Hrušky. Se 140 hasiči v terénu teď spolupracuje 30 vojáků, desítky příslušníků Armády ČR pomáhají v obcích. Policisté nadále pomáhají hasičům při demolicích a střeží pořádek v obcích i na skládkách.

Připojení na elektřinu je kompletně obnovené v Pánově, během dnešního dne by mělo fungovat i v celých Hruškách. Nejpozději do 26. července by měly být na elektřinu připojené všechny domácnosti ve všech zasažených oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.