Hejtman Grolich: Kraj navýšil podporu špičkových sportovních klubů

30.06.2022 6:37 | Tisková zpráva

Na vrcholovou přípravu, soustředění nebo i na samotnou účast na soutěžích – Jihomoravský kraj přispěje špičkovým sportovním klubům v regionu na jejich činnost. Dotační program na podporu vrcholového kolektivního sportu v regionu schválila ve středu 29. června 2022 krajská rada.

Hejtman Grolich: Kraj navýšil podporu špičkových sportovních klubů
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

Dotační program je přitom určený především k podpoře olympijských sportů. „Na podporu špičkových klubů a oddílů na jižní Moravě jsme letos vyčlenili 16 milionů korun, a to je o jeden milion více než loni. Reprezentují kraj i za hranicemi země a jejich úspěchy pak motivují děti a mladé talenty u nás. Jsou to prostě spojité nádoby,“ uvedl hejtman Jan Grolich.

Jak dodal, s dotací je bezprostředně spojena i propagace kraje, kdy logo kraje bude součástí sportovního oblečení podporovaných sportovců. Ti se také budou mimo jiné účastnit společných soustředění s talentovanými mladými sportovci v daném sportovním odvětví, budou navštěvovat mládežnické soutěže, autogramiády pro veřejnost apod.

O podporu mohou žádat až do 12. srpna 2022 sportovní kluby a spolky se sídlem na území Jihomoravského kraje, jejichž družstva dospělých reprezentují Jihomoravský kraj v nejvyšší nebo druhé nejvyšší celostátní soutěži v České republice nebo například v mezinárodní interlize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…