Hejtman Grolich: Máme se čím chlubit

28.09.2022 16:50

Titul „Víno Jihomoravského kraje 2022“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá a dvě červená zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj ve spolupráci s Národním vinařským centrem.

Hejtman Grolich: Máme se čím chlubit
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Vína budou reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích. Návrhy na uzavření rámcových kupních smluv s vítězi dne 27. září 2022 schválili krajští radní. 

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Ucházet o titul Víno Jihomoravského kraje 2022 se mohla vína vyrobená z hroznů révy vinné, které mají původ ve vinicích na území Jihomoravského kraje, kde také proběhlo jejich zpracování. Každý výrobce může přihlásit pouze dvě vína ze své produkce, a to v případě, že garantuje dodání 500 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u bílých vín a 200 lahví o objemu 0,75 l od jednoho druhu u červených vín.

Hodnocení soutěžních vzorků proběhlo 12. září 2022 v „Centrum Excelence“ ve Valticích. Do soutěže se přihlásilo celkem 40 vinařů se 77 vzorky vín. V kategorii A - bílá suchá a polosuchá vína bylo hodnoceno 56 vzorků, v kategorii B – červená suchá vína – bylo hodnoceno 21 vzorků.

„Vybraná vína získají certifikát Víno Jihomoravského kraje 2022 a budeme je poté využívat k prezentaci Jihomoravského kraje nejen u nás, ale zejména při zahraničních cestách. Máme se čím chlubit,“ řekl hejtman Jan Grolich.

Vína oceněná titulem „Víno Jihomoravského kraje roku 2022“:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…