Hejtman Grolich: Mikulášek získá speciální ortézy. V aukci se vybralo téměř 64 tisíc

22.12.2022 13:06

Na speciální ortézy, které pomůžou malému Mikuláškovi chodit, se podařilo vybrat 63 700 korun.

Hejtman Grolich: Mikulášek získá speciální ortézy. V aukci se vybralo téměř 64 tisíc
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Aukce limitované dvanáctileté slivovice, podepsané slavnými osobnostmi z Moravy, byla součástí oslav výročí 1200 let od první zmínky o Moravanech. Předání šeku se uskutečnilo ve středu 21. prosince 2022 na Moravském náměstí v Brně. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Dražba trvala týden, skončila v pondělí 19. prosince 2022. Za více než deset tisíc se vydražila slivovice s podpisem střelce Jiřího Liptáka, osm tisíc přihodili zájemci o autogram herce a režiséra Ondřeje Sokola a na pomyslné třetí příčce se umístila lahev s obrázkem Mikuláška Raka – se sedmi tisíci korunami. „Jsme moc rádi za jakoukoliv pomoc a ani jsme nedoufali, že se podaří vybrat tolik. Mnohokrát děkujeme,“ prohlásila maminka chlapce Anna Raková.

Děkujeme všem dvanácti ambasadorům, kteří se zapojili: Jiřímu Liptákovi, Ondřeji Sokolovi, Bolku Polívkovi, Jiřímu Procházkovi, Martině Sáblíkové, Přemkovi Forejtovi, Richardu Krajčovi, Aleši Zbořilovi, Evě Podzimkové, Martinu Žufánkovi, Daniele Drtinové a samotnému Mikuláškovi Rakovi. „Moc díky všem, že do toho s námi šli. Jestli tahle moravská slivovice pomůže Mikuláškovi, aby se postavil na nohy a třeba se proběhl, tak je to naprostá paráda,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Aukce Jihomoravského kraje a lihovaru Žufánek pomohla naplnit sbírku na Mikuláška a my můžeme hlásit SPLNĚNO! Ale nejen to. Jsme svědky obrovské vlny solidarity, která se k nám dostává ze všech koutů republiky. Během adventu se nám k dnešnímu dni podařilo vybrat i na další naše příběhy 800 tisíc korun. Je to neskutečná částka a my ze srdce děkujeme všem, kdo v tom lítají s námi! Zároveň bychom rádi využili zbývající adventní čas a splnili všechny letošní sny našich mladých sportovců,“ shrnula ředitelka Nadačního fondu Emil Kamila Zouharová. Na ostatní projekty nadace můžete přispět ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.