Hejtman Grolich: Na jižní Moravě praktici očkují nejvíc ze všech krajů

11.07.2021 10:54

Milion. Počet naočkovaných dávek vakcín v Jihomoravském kraji ve čtvrtek 8. července 2021 překonal magickou hranici. Jižní Morava je v celostátních statistikách na druhém místě za hlavním městem Prahou.

Hejtman Grolich: Na jižní Moravě praktici očkují nejvíc ze všech krajů
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

„Musím v této chvíli poděkovat všem, kdo se nechali naočkovat. Projevili tak mimořádnou společenskou odpovědnost. Poděkování za profesionálně odvedenou práci patří všem subjektům, které očkování provádějí. A to ať už jde o očkovací místa v kraji, která do této chvíle aplikovala přes 850 tisíc dávek, nebo praktické lékaře, kteří jich naočkovali 150 tisíc. Mimochodem toto číslo hovoří o tom, že na jižní Moravě praktici očkují nejvíce ze všech krajů České republiky,“ konstatoval dnes v prostorách očkovacích centra na brněnském výstavišti hejtman Jan Grolich. Aktuálně je na tom Jihomoravský kraj ze všech našich regionů nejlépe, co se týká odbavování registrovaných (tedy délky front).

I přes překonanou „laťku“ jednoho milionu podaných dávek platí, že očkování má smysl. Hejtman apeluje především na vakcinaci ještě nenaočkovaných – zejména seniorů. „Skupina 65+ je naprosto zásadní proto, aby v následující vlně nezačal znovu vznikat tlak na nemocnice,“ vysvětluje hejtman.

Dle oficiálních statistik Ministerstva zdravotnictví je zhruba každý pátý diagnostikovaný na covid-19 ve věkové skupině 65+ hospitalizovaný, každý desátý diagnostikovaný nad 65 let zemře. Očkování by pak v případě nákazy mělo výrazně zmírnit průběh onemocnění. Aktuální zájem o očkování ve skupině 65+ se pohybuje kolem 80 procent. Další podrobné informace naleznete na veřejném dashboardu JMK (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče