Hejtman Grolich: Pětice kroků k otevřenosti úřadu se naplňuje

19.05.2021 16:21

Nové kontaktní místo pro veřejnost vznikne v brněnském sídle krajského úřadu. Pětice kroků k jeho otevřenosti se naplňuje.

Hejtman Grolich: Pětice kroků k otevřenosti úřadu se naplňuje
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Krajská rada na svém středečním jednání (19. května 2021) rozhodla o zahájení výběrového řízení na stavební práce k vybudování kontaktního místa pro veřejnost a kantýny v brněnském sídle úřadu. Stavební úpravy by měly přijít na 5,85 milionu korun (bez DPH).

„Pětice kroků k otevřenému úřadu, které jsme představili symbolicky 5. 5., se tak zhmotňuje. Úřad je tady pro lidi, takže když většinu věcí vyřizují na kontaktním místě, tak ať ho mají po ruce, hned když přijdou do budovy. Na místě, kde je Czech point nyní, vznikne odpočinková zóna, kde si budou moci návštěvy nebo zaměstnanci zajít na kávu a klidně vyřídit věci v trochu méně formálním prostředí než v kancelářích,“ uvedl hejtman Jan Grolich. Jak dodal, všechny stavební úpravy budou respektovat památkovou ochranu budovy. Stejně tak budou mít práce minimální dopad na samotný provoz úřadu.

Nové kontaktní místo pro veřejnost vznikne ve sníženém přízemí, v prostorách stávající kantýny. Zde bude vytvořeno moderní pracoviště zahrnující služby Czech POINT, informací, pokladny a podatelny, které bude přístupné pro návštěvníky úřadu bez nutnosti vstupovat do centrální části budovy. Součástí nového kontaktního místa pro veřejnost je také vybudování čekárny, bezbariérového přístupu ve směru od ulice Veveří a zázemí pro pracovníky kontaktního místa. Nová kantýna vznikne ve zvýšeném přízemí v prostorách stávající pokladny a části podatelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.