Hejtman Grolich: Podpoříme profesionální hasiče i policii

26.01.2023 12:47 | Tisková zpráva

I letos kraj finančně pomůže dvěma ústředním složkám integrovaného záchranného systému – profesionálním hasičům a policistům. Návrh darů odsouhlasila krajská rada a doporučila je schválit zastupitelstvu.

Hejtman Grolich: Podpoříme profesionální hasiče i policii
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

„Podpoříme profesionální hasiče i policii, a to darem 12 milionů korun. Každá z těchto tradičních složek integrovaného záchranného systému kraje tak obdrží 6 milionů korun,“ říká hejtman Jan Grolich.

Jak dále konstatuje, peníze směřují na konkrétní projekty nebo pořízení speciálního zařízení.

„Například hasičům v Rosicích příspěvek od kraje pomůže pořídit chybějící technologie k fotovoltaice na nově budované stanici. Stejně pomůžeme s rekonstrukcemi hasičských stanic, které jsou ve fázi projektových dokumentací – v Bučovicích, ve Slavkově u Brna, Mikulově a v Kyjově, a také s vybudováním garážové haly ve Znojmě. Krajskému ředitelství policie dar přispěje na pořízení projektové dokumentace pro výstavbu objektu obvodního oddělení ve Slavkově u Brna. Stejně tak umožní dofinancování výstavby myčky vozidel v areálu Brno – Pražákova nebo na pořízení hydraulického systému pro otevíraní a stříhání mříží, ale například přispěje i na vybudování solária pro rehabilitaci služebních koní a pořízení technického vybavení laboratoře,“ popisuje hejtman Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu