Hejtman Grolich: Potřebujeme důkladnou analýzu celého zdravotnictví

11.12.2020 20:45

Jedním z témat setkání ministra zdravotnictví Jana Blatného a hejtmana Jana Grolicha, které se uskutečnilo v pátek 11. prosince 2020 ve FN Brno a zúčastnili se ho kromě ředitelů brněnských fakultních nemocnic i rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš a primátorka Brna Markéta Vaňková, byla situace ve zdravotnictví v jihomoravském regionu.

Hejtman Grolich: Potřebujeme důkladnou analýzu celého zdravotnictví
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

Hejtman Grolich na setkání navrhl vytvoření poradního týmu ze zástupců zřizovatelů klíčových zdravotnických zařízení, tedy ministerstva, města Brna a kraje. Všichni zúčastnění vyjádřili vůli se do týmu zapojit.

„Když se budeme zabývat jednotlivostmi, uteče nám to podstatné. Potřebujeme důkladnou analýzu celého zdravotnictví v Jihomoravském kraji. Jsem rád, že jsme se na tom s ministrem Blatným shodli. Lidé nepotřebují řešit, jestli je nemocnice městská, krajská nebo fakultní, potřebují zabezpečit kvalitní a dostupnou péči. Za deset let hrozí navíc výpadek lékařů, kteří odejdou kvůli věku, proto musíme myslet i na zajištění dostatku zdravotnického personálu,“ vysvětluje Jan Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice