Hejtman Grolich: Spolupráce neziskového sektoru a kraje na očkování může fungovat

15.04.2021 10:01

Hustopečská neziskovka naočkovala už 200 imobilních seniorů

Hejtman Grolich: Spolupráce neziskového sektoru a kraje na očkování může fungovat
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Starají se o handicapované seniory, provozují taky hospic. Teď v Hustopečském sdružení Girasole pomáhají i s vakcinací.

Anketa

Jste spokojeni s tím, jak ČT nakládá s vašimi koncesionářskými poplatky?

3%
97%
hlasovalo: 27941 lidí

Vyřídili si totiž mobilní očkovací tým a očkují imobilní seniory. Hejtman Jan Grolich s radní pro sociální oblast Janou Leitnerovou jim za to dnes přijeli osobně poděkovat.

“Tady je vidět, že spolupráce neziskového sektoru a kraje na očkování může fungovat. Girasole se podařilo začít očkovat imobilní seniory ještě před tím, než začali praktičtí lékaři a díky tomu už tu k dnešnímu dni stačili naočkovat 200 lidí,” řekl hejtman Jan Grolich.

“Imobilní senioři v domácnostech byli bílé místo na mapě. Jejich očkování je totiž logisticky mnohem náročnější, než třeba v domovech. Na každé zastávce vakcínu dostanou jeden až dva lidé. Aktivita místního mobilního týmu je pro kraj velká pomoc, které si vážíme,” doplnila radní Jana Leitnerová.

V Girasole dokázali splnit jednu ze základních podmínek – součástí týmu je totiž sestra i lékař. Taky díky tomu si dokázali vyřídit potřebnou administrativu. A úzce spolupracují s ‘kamenným´ očkovacím místem – Nemocnicí Břeclav.

“Nikoho nesuplujeme. Nabízíme očkování jen těm imobilním seniorům, kteří by se jiným způsobem k očkování nedostali,” zdůraznil ředitel Girasole Miroslav Prchal.

Očkovací strategie Jihomoravského kraje počítá s neziskovým sektorem jako s jedním z pilířů očkování a to v době, kdy bude dostupný dostatek vakcín. Podle strategie bude do konce letních prázdnin naočkovaných 70% Jihomoravanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…