Hejtman Grolich: Téma napoleonských bitev je významný mezinárodní fenomén

26.11.2020 19:58

Pořadatelé vzpomínkových akcí připomínajících události roku 1805 si mohou krajské dotace ponechat na financování příštího ročníku.

Hejtman Grolich: Téma napoleonských bitev je významný mezinárodní fenomén
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Jihomoravští radní na svém zasedání odsouhlasili změnu účelu dotace a prodloužení termínu realizace organizátorům pořádajícím bitvu tří císařů u Slavkova a další vzpomínkové akce. V souvislosti s opatřeními proti šíření epidemie COVID-19 se letošní akce uskuteční virtuálně na sociálních sítích v jiné formě. Přidělenou dotaci si pořádající společnosti mohou ponechat na příští ročník. Vyčerpána musí být do 31. 12. 2021.

„Jihomoravský kraj považuje téma napoleonských bitev za významný mezinárodní fenomén a má zájem na realizaci akcí v příštím roce. Rozhodli jsme, že ponecháme peníze na realizaci těchto akcí v příštím roce. Doufám, že se do té doby situace kolem koronaviru zlepší natolik, že se budou konat v plném rozsahu,“ uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Celkem Jihomoravský kraj letos na bitvu u Slavkova rozdělil přibližně 3,7 milionu korun osmi pořadatelům. Schválená částka byla menší než v předchozích ročnících, protože někteří organizátoři se rozhodli letošní akce nepořádat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…