Hejtman Hašek: Dotace kraje podpoří výstavbu Muzea integračního tábora na místě někdejšího lágru

04.04.2016 21:24

Celkem dva miliony korun z rozpočtu Jihomoravského kraje pomohou spolku Bukovanská kaple s přeměnou objektu v areálu Slezan v obci Svatobořice-Mistřín na Muzeum integračního tábora, který zde byl zřízen německými okupačními úřady za doby Protektorátu Čechy a Morava. Smlouvu o dotaci podepsal v sobotu 2. dubna 2016 hejtman Michal Hašek společně s předsedou spolku Bukovanská kaple Josefem Kouřilem. Kraj milionem přispěl už v loňském roce.

Hejtman Hašek: Dotace kraje podpoří výstavbu Muzea integračního tábora na místě někdejšího lágru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Dosud byl vykoupen objekt jedné z bývalých táborových budov a už má novou střechu. Jihomoravský kraj projekt podpořil celkově dvěma miliony korun, celkové náklady budou přes 6 milionů korun a hotovo bude do dubna 2017, kdy si připomeneme výročí rozpuštění internačního lágru 12. dubna 1945. Vážím si lidí jako je pan Kouřil, dává v regionu práci desítkám lidí a ze zdaněného zisku z podnikání jeho rodiny investoval už nemalé částky např.do vybudování kaple v Bukovanech a nyní do muzea lágru ve Svatobořicích,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…