Hejtman Hašek: Jihomoravský kraj se představuje na veletrhu REGIONTOUR 2015

15.01.2015 11:55

REGIONTOUR 2015 začal na brněnském výstavišti dnes a trvá až do neděle 18. ledna 2015.

Hejtman Hašek: Jihomoravský kraj se představuje na veletrhu REGIONTOUR 2015
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Zahájení veletrhu se zúčastnil předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová či kardinál Dominik Duka. Při zahájení jsem poděkoval za včerejší vládní podporu motocyklové Velké ceny. Velká cena k Brnu a jižní Moravě patří. Je to něco, co propaguje náš kraj po celém světě, k zahájení veletrhu je to ten nejkrásnější dárek.

Jihomoravský kraj prezentuje svou ucelenou nabídku turistických možností v jedné expozici. Je zde soustředěna jak nabídka tematická (jako cykloturistika, vinařství, lázeňství, galerie a muzea, Baťův kanál a dopravní infrastruktura), tak regionální (tj. zástupci turistických oblastí Jihomoravského kraje: Brno a okolí, Moravský kras a okolí, Znojemsko a Podyjí, Pálava a Lednicko-valtický areál a Slovácko). Domácí nabídku obohacují zahraniční partneři kraje.

Jihomoravský kraj představuje nejen tradiční atraktivity cestovního ruchu, ale mj. i vybudování muzejní expozice ve vile Löw-Beer v Brně, nové multifunkční centrum, které nabídne své prostory pro vzdělávací a kulturní aktivity v atraktívním opravených prostorách jízdáren zámku Lednice a v neposlední řadě VIDA! Science Centre, jehož cílem je popularizace, propagace a medializace výzkumu a vývoje.

Součástí čtvrtečního otevření expozice Jihomoravského kraje byl podpis Memoranda o spolupráci s Národním památkovým ústavem.Jeho smyslem je, aby turista a návštěvník kraje nemusel řešit vstupenky do památek různých zřizovatelů, ale aby si vychutnával plynule bez stresu v pokladnách těchto zařízení to, že přijel na jižní Moravu a že se zde chce pobavit, podívat se na něco nádherného a užít si náš kraj.

Celý veletrh provází bohatý doprovodný program. Kromě tiskových konferencí k novinkám turistické sezóny, představení společného materiálu moravských krajů (tentokráte Gastronomie a folklór Moravy a Slezska), na stánku kraje hraje cimbálová hudba i retrohudba, je možná ochutnávka moravských vín, probíhají soutěže o drobné ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…