Hejtman Hašek: Pracovníci ve školství si polepší o více než dva tisíce měsíčně

21.07.2016 18:28

Za zvýšení platů učitelům i nepedagogickým pracovníkům ve školství již od 1. září hejtmani pochválili ministry na jednání vlády s Asociací krajů ČR. Pracovníci ve školství si tak polepší si o více než 2 tisíce korun měsíčně.

Hejtman Hašek: Pracovníci ve školství si polepší o více než dva tisíce měsíčně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Chci poděkovat premiéru Sobotkovi i paní ministryni Valachové, že zvýšení mezd od 1. září u ministra financí prosadili. Je to skvělá zpráva pro všechny zaměstnance škol, ale i pro školáky a jejich rodiče. Bylo by totiž velmi iluzorní věřit, že by se dala zajistit kvalitní výuka bez kvalitně ohodnocených učitelů i dalších zaměstnanců škol. Pouze kvalitní podmínky pomůžou přilákat do školství schopné mladé lidi,“ uvedl po jednání předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Objem mezd učitelů se zvýší o osm procent, tarifní plat o šest procent. Platy nepedagogických pracovníků ve školství vzrostou v objemu o 5 procent, tarif o čtyři procenta.

Začínající učitelé by si podle mohli přilepšit o 1300 korun měsíčně a přidáno by dostali už po dvou letech oproti dosavadním šesti. Učitelé s praxí nad šest let o 1600 korun.

Nad rámec tarifu by si mohli učitelé přilepšit i na odměnách. Celkově by například v mateřských školách mohli dostat až o dva tisíce více, pedagogové na základních školách o 2300 korun, na středních školách až o 2400 korun.

Na středečním (20. 7.) jednání se kromě školství řešila i další témata, prioritním tématem byla doprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…