Hejtman Hašek: Připravíme pro veřejnost aplikaci s vyznačením realizovaných dopravních staveb

11.12.2015 10:42

Hejtman Michal Hašek jednal 10. prosince 2015 v Brně s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR Janem Kroupou a ředitelem brněnského závodu ŘSD Davidem Fialou o spolupráci Asociace krajů ČR s ŘSD na lepší komunikaci a koordinaci dopravních staveb státu a krajů v roce 2016 v celé ČR.

Hejtman Hašek: Připravíme pro veřejnost aplikaci s vyznačením realizovaných dopravních staveb
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Tématem jednání byla také problematika stanovisek EIA k významným dopravním stavbám a k připravovaným významným dopravním stavbám státu v roce 2016 v Jihomoravském kraji. Dohodli jsme se na tom, že v průběhu ledna bude ověřena koordinace staveb státu i krajů v roce 2016 s ohledem na minimalizaci dopravních komplikací a omezování dopravy. Společně připravíme pro veřejnost jednoduchou a přehlednou aplikaci s vyznačením připravovaných a realizovaných veřejných dopravních staveb - podrobnosti představíme začátkem roku 2016,“ řekl hejtman Hašek, který při jednání deklaroval, že kraje mají zájem realizovat roky připravované významné dopravní investice:

„Podpoříme proto stát v jednání s Evropskou komisí v otázce platnosti a využitelnosti stanovisek EIA k jednotlivým stavbám,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.