Hejtman Havel: Kraj přispěje obcím na další cisterny pro hasiče

20.09.2016 12:22

Dvěma miliony korun přispěje Karlovarský kraj obcím na pořízení cisteren pro dobrovolné hasiče. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, finance dostanou obce Chyše a Útvina.

Hejtman Havel: Kraj přispěje obcím na další cisterny pro hasiče
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel (ČSSD)

„Podporu ve výši 1 milion korun schválila každé obci Rada kraje, kromě toho už jsme na jaře přispěli na nákup cisteren také pro Bečov a Vintířov. Postupně jednotky dobrovolných hasičů obcí dostanou finance i na věcné vybavení, což se týká 49 jednotek. Šestnáct obcí bude mít nové dopravní automobily, na jejichž dodavatele už jsme nechali provést výběrové řízení. Napravujeme tím dluh z uplynulých let, kdy zůstaly požadavky hasičů nevyřízené. Přitom je třeba si uvědomit, že jsou to právě oni, kteří zasahují všude tam, kde jde o zdraví a životy našich obyvatel,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Nemalé finance pak kraj tradičně poskytuje na výbavu profesionálních hasičů. Letos jde o celkem 2, 7 milionu korun na nákup vybavení pro ochranu obyvatel a nouzové přežití, dále na automobil k přepravě techniky a na technické zásahy na silnicích II. a III. tříd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče