Hejtman Holiš: Chceme hlavně kratší dobu na čekání na test

16.11.2020 8:36

Poprvé se v novém složení sešel zúžený Krizový štáb Zlínského kraje, zřízený za účelem řešení epidemické situace v souvislosti s výskytem koronaviru.

Hejtman Holiš: Chceme hlavně kratší dobu na čekání na test
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Holiš, nově zvolený hejtman Zlínského kraje

Prostřednictvím videokonference se setkání účastnil také ministr vnitra Jan Hamáček, který je předsedou Ústředního krizového štábu České republiky. „Svolal jsem Krizový štáb Zlínského kraje, abychom se s kolegy seznámili s vývojem epidemické situace v našem kraji. Zajímaly nás také informace od ministra vnitra Jana Hamáčka, se kterým jsme se chtěli poradit, abychom situaci v kraji zvládli ještě lépe,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

S ministrem vnitra Janem Hamáčkem členové krajského krizového štábu konzultovali možnost poskytnutí dalšího mobilního týmu, který zajišťuje odběry u zdravotně handicapovaných osob, jež nemají možnost se dostavit na odběrové místo. Ministr Hamáček rovněž informoval o novém systému hodnocení pro uvolňování nebo zpřísňování opatření s názvem PES, který dnes veřejnosti představí Ministerstvo zdravotnictví. Od 18. listopadu ve vrátí do škol žáci prvních a druhých tříd základních škol. Znovu se také otevřou speciální základní školy pro handicapované. Další uvolňování se zatím neplánuje.

Krajský krizový štáb se také seznámil s aktuálním vývojem epidemické situace ve Zlínském kraji. „Situace v kraji se pomalu zklidňuje, počty nakažených se snižují. Nejzasaženější jsou aktuálně Vsetínsko, Valašské klobouky a Valašské Meziříčí. Chceme změnit hlavně kratší dobu na čekání na test, připravit kraj na testování v sociálních službách, zejména chceme další mobilní odběrové místo a chceme změnu v komunikaci směrem do celého kraje. Naši zdravotníci s vypětím veškerých sil situaci zvládají, ovšem je potřeba jim v tom pomoci a dodržovat platná nařízení. Všem lidem, kteří opatření dodržují, děkuji,“ doplnil hejtman Radim Holiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce